Skip to main content

Κρατούσαν όμηρο νεαρό Πακιστανό στη Θεσσαλονίκη - Ζητούσαν χρήματα

Ο 18χρονος Πακιστανός μεταφέρθηκε διαδοχικά σε τρία οικήματα, όπου κατακρατούνταν παράνομα ακόμη έξι αλλοδαποί και αφέθηκε ελεύθερος.

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, περίπτωση αρπαγής, εκβίασης και παράνομης κατακράτησης σε βάρος αλλοδαπού υπήκοου Πακιστάν.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων ηλικίας 26 (έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης) και 30 ετών, και ενός ακόμη αλλοδαπού συνεργού τους, για τα αδικήματα της «Αρπαγής», «Εκβίασης», «Παράνομης κατακράτησης» και «Κατ’ επάγγελμα προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας».

Σύμφωνα με την αστυνομία, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία αλλοδαπών στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ότι άγνωστοι κατακρατούσαν παράνομα ομοεθνή τους, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, αξιώνοντας την καταβολή χρηματικού ποσού για την απελευθέρωσή του.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, περί τα μέσα Μαρτίου 2017, οι παραπάνω Έλληνες, επιβίβασαν με τη χρήση βίας 18χρονο αλλοδαπό σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στη συνέχεια τον μετέφεραν σε οίκημα – αποθήκη σε  περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, απαιτώντας από συγγενείς του χρηματικό ποσό.

Κατά τη διάρκεια της παράνομης κατακράτησής του, ο 18χρονος Πακιστανός μεταφέρθηκε διαδοχικά σε τρία οικήματα, όπου κατακρατούνταν παράνομα ακόμη έξι αλλοδαποί και αφέθηκε ελεύθερος όταν οι συγγενείς του κατέβαλαν το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

Σημειώνεται ότι, ο 26χρονος δράστης κρατείται προσωρινά δυνάμει σχετικού εντάλματος, κατόπιν σύλληψής του για παρόμοια αδικήματα.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε αρμοδίως.