Skip to main content

Τους πρώτους ξένους τουρίστες υποδέχεται το Πάσχα η Χαλκιδική

Οι μεγάλες μονάδες ανοίγουν για τους πρώτους πελάτες του εξωτερικού, Η πλειονότητα των ξενοδοχείων θα ξεκινήσει τη σεζόν πριν την Πρωτομαγιά.

Τους πρώτους ξένους τουρίστες υποδέχεται το Πάσχα η Χαλκιδική. Σύμφωνα με τον κ. Γρηγόρη Τάσιο, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής αλλά και πρόεδρο της Π.Ο.Ξ., για το Πάσχα θα ανοίξουν δέκα ξενοδοχεία στη Χαλκιδική, πέντε από τα οποία είναι μεγάλες μονάδες και ανοίγουν για τους πρώτους πελάτες του εξωτερικού, όπως για παράδειγμα τα IKOS Olivia, IKOS Οceania, το Porto Carras και το Athena Pallace, ενώ κάποιες μικρές μονάδες θα λειτουργήσουν στην περιοχή του Ταξιάρχη, στην ορεινή Χαλκιδική.

Η πλειονότητα των ξενοδοχειακών μονάδων δεν ανοίγουν για το Πάσχα, καθώς εφέτος γιορτάζεται πολύ νωρίς και ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα δεν είναι απολύτως ενθαρρυντικός για ταξίδια σε περιοχές κατ’ εξοχήν παραθεριστικές.

Τα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής, τουλάχιστον αρκετά από αυτά, φέτος θα μπουν στη σεζόν με το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ή για την ακρίβεια, με το τριήμερο πριν την Πρωτομαγιά, αφού η αργία πέφτει Τρίτη. Όσοι λοιπόν ανοίξουν τις μονάδες τους για την Πρωτομαγιά, περιμένουν να δουλέψουν κυρίως με Βαλκάνιους πελάτες. Τα υπόλοιπα ξενοδοχεία θα περιμένουν την «κανονική» έναρξη της θερινής σεζόν για τη Χαλκιδική, δηλαδή τις 15 Μαίου.

«Η Χαλκιδική έχει δείξει τα δύο τελευταία χρόνια ότι μπορεί να επιτύχει την επιμήκυνση της θερινής σεζόν, αλλά αυτό δεν συμβαίνει στην έναρξή της, όσο προς το τέλος της, με πολλές μονάδες να μένουν πλέον ανοικτές ως και το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου», τόνισε ο κ. Τάσιος.

Σε ό,τι αφορά την έλευση Τούρκων τουριστών και το κατά πόσο αυτή έχει ενδεχομένως επηρεαστεί , βάσει στοιχείων προκρατήσεων, λόγω της έντασης στις σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας, ο κ. Τάσιος επισήμανε πως δεν υπάρχουν έως σήμερα στοιχεία που να προκαλούν ανησυχίες. Άλλωστε, πρόσθεσε, η πρόκληση θερμών επεισοδίων, πέραν του ότι θα βλάψει και τις δύο χώρες, θεωρείται ότι δεν θα επιχειρηθεί, από πλευράς Τουρκίας, αν μπούμε στο Μάιο κι αυτό επειδή θα δεχθεί πλήγμα και ο τουρισμός της γειτονικής χώρας.

Σε ό,τι αφορά τις προκρατήσεις, αυτές κινούνται με ρυθμούς βραδύτερους από ότι εμφάνιζαν τον Ιανουάριο, ενώ ο πρόεδρος των ξενοδόχων πιστεύει ότι είναι προς όφελος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, η απόφαση για μη δέσμευση μεγάλου τμήματος των διαθέσιμων κλινών με προκρατήσεις, γιατί έτσι θα πλήττονταν τα έσοδα των εταιρειών. Σημειώνεται ότι η περίοδος των προκρατήσεων λήγει στις 30 Απριλίου.