Skip to main content

Ιράκ: Επιχείρηση για ανακατάληψη της τελευταίας πόλης του ΙΚ

Οι επιχειρήσεις για την απελευθέρωσης της Ράουα ξεκίνησαν τα ξημερώματα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κοινή Διοίκηση των Επιχειρήσεων.

Ο ιρακινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε επιχείρηση για την ανακατάληψη της τελευταίας περιοχής της χώρας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, της πόλης Ράουα στην επαρχία αλ Άνμπαρ που βρίσκεται στα σύνορα με τη Συρία.

«Οι επιχειρήσεις για την απελευθέρωσης της Ράουα ξεκίνησαν τα ξημερώματα», επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η Κοινή Διοίκηση των Επιχειρήσεων, στην οποία συμμετέχει το σύνολο των κυβερνητικών δυνάμεων και των παραστρατιωτικών οργανώσεων που πολεμούν το ΙΚ, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ένας στρατηγός του ιρακινού στρατού διαβεβαίωσε ότι η ανακατάληψη της Ράουα θα είναι γρήγορη, «διότι οι περισσότεροι μαχητές του ΙΚ που βρίσκονταν εκεί έχουν φύγει προς τα συριακά σύνορα».

Από την άλλη πλευρά των συνόρων το ΙΚ βρίσκεται υπό τα πυρά του συριακού στρατού στο τελευταίου του αστικό προπύργιο την Αλμπού Καμάλ.

Στο Ιράκ μόνο η Ράουα εξακολουθεί να μην βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αρχών της Βαγδάτης.

Συρία και Ιράκ προσπαθούν να εκδιώξουν το ΙΚ από τις τελευταίες θέσεις του στην κοιλάδα του Ευφράτη που εκτείνεται από τη συριακή επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ ως την ιρακινή πόλη Ράουα.