Skip to main content

Νέος, ισχυρότερος σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία

Σεισμός μεγέθους 5,9 Ρίχτερ ταρακούνησε την κεντρική Ιταλία. Είχε προηγηθεί δόνηση μεγέθους 5,4 Ρίχτερ πριν από περίπου δύο ώρες.

Νέος ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στην κεντρική Ιταλία, στις 21.18 τοπική ώρα (22.18 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ (USGS).

Tο επίκεντρο εντοπίζεται κοντά στο χωριό Βίσο της περιφέρειας Μάρκε, 71 χλμ. νότια - νοτιοανατολικά της πόλης Περούτζια, κοντά δηλαδή στο επίκεντρο του σεισμού που σημειώθηκε δύο ώρες νωρίτερα και είχε μέγεθος 5,4 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το Associated Press, η δόνηση έγινε αισθητή και στην πρωτεύουσα της Ιταλίας Ρώμη, όπως και στη Λ' Άκουιλα και την Περούτζια.

Οι ιταλικές αρχές εκφράζουν φόβους για ενεργοποίηση μεγαλύτερων ρηγμάτων και ήδη έχουν κινητοποιηθεί μεγάλες δυνάμεις, προκειμένου να προσφέρουν την απαιτούμενη βοήθεια στους κατοίκους.

Όπως αναφέρει η Corriere della Sera, πολλοί ήταν οι κάτοικοι που κατέβηκαν στο δρόμο ανήσυχοι, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν σημειωθεί ζημιές.

Υπενθυμίζεται ότι δύο μήνες πριν, περισσότεροι από 280 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ που ισοπέδωσε κωμοπόλεις και χωριά στην κεντρική Ιταλία.