Skip to main content

Καλαφάτης: Η κυβέρνηση έχει αλλεργία με την τήρηση των νόμων

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει» και βουλευτής της ΝΔ καταγγέλλει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην επίθεση που δέχθηκαν τα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη.

Οξεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει» και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή τα όσα διαμείφθηκαν χθες, Δευτέρα 4 Ιουνίου, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης σχετικά με τις επιθέσεις του περασμένου Σαββάτου σε κλούβες των ΜΑΤ, αλλά και τις παραστάσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν, σήμερα, Τρίτη, αστυνομικοί σε φορείς της πόλης.

«H εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα» καταγγέλλει ο κ. Καλαφάτης σε ανακοίνωσή του, λέγοντας πως η ίδια αρνήθηκε να συνυπογράψει το ψήφισμα «το οποίο καταθέσαμε για να καταδικάσουμε τη δολοφονική επίθεση κουκουλοφόρων κατά ανδρών των ΜΑΤ, με ορμητήριο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο».

«Αποδεικνύεται έτσι» συνεχίζει ο επικεφαλής των «Εντάξει», «ότι η αδράνεια απέναντι στη δράση τέτοιων ομάδων είναι επιλογή και θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλει να “ακουμπήσει” καν το άσυλο ανομίας στα Πανεπιστήμια που ο ίδιος έχει δημιουργήσει» προσθέτει και σχολιάζει πως η ανοχή στην αριστερόστροφη βία είναι ξεκάθαρη επιλογή του κυβερνώντος κόμματος.

«Γι`αυτό η κυβέρνηση έχει αλλεργία με την τήρηση των νόμων. Δεν έχει όμως το δικαίωμα να αφήνει απροστάτευτους, ούτε τους πολίτες ούτε τους αστυνομικούς, απέναντι στην ανομία» συμπληρώνει.

«Στον νόμο που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε (Ν.4485/2017), αναφέρεται ρητά, πως “η επέμβαση δημόσιας δύναμης σε χώρους των Α.Ε.Ι. επιτρέπεται αυτεπαγγέλτως σε περιπτώσεις κακουργημάτων, καθώς και εγκλημάτων κατά της ζωής”» αναφέρει ο κ. Καλαφάτης και απευθύνει τρεις ερωτήσεις:

«1.Γιατί η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης δεν ήθελε καμία αναφορά στο πανεπιστημιακό άσυλο;

2.Γιατί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου ενώ γνώριζε πως οι δράστες κατέφυγαν στο Πανεπιστήμιο δεν διέταξε τη σύλληψή τους;

3.Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται την εφαρμογή ακόμα και των νόμων που έχει ψηφίσει;» αναρωτάται ο κ. Καλαφάτης και καταλήγει αναφέροντας πως «περιμένουμε απαντήσεις».