Skip to main content

Καραμανλής: Κάτι θα πάρουν, για αυτό λύγισαν στο Σκοπιανό

Ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα έχει κάποιο αντάλλαγμα για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Η κυβέρνηση προώθησε την υπογραφή της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ για να λάβει οικονομικά ανταλλάγματα, εκτίμησε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος είπε ότι «κάτι θα πάρουν, γι’ αυτό λύγισαν στο Σκοπιανό, εντός τριμήνου θα δούμε τι θα πάρουν... Έγινε αυτό το παζάρι κεκλεισμένων των θυρών».

Σύμφωνα με τον βουλευτή, «με τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ Τσίπρας χαρίζει στα Σκόπια γλώσσα, ταυτότητα και εθνότητα, ποτέ δεν είχαν ξανασυζητηθεί όλα αυτά στο παρελθόν».

Ο κ. Καραμανλής εκτίμησε ότι «ο πρωθυπουργός θέλει να πάει σε εκλογές με το αφήγημα ότι έλυσε το Σκοπιανό μετά 30 χρόνια και ότι έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια».

«Άλλο να δανειστούμε πιο ακριβά, άλλο να δανειστούμε πέντε φορές πάνω, υπάρχει κι ένα όριο», σημείωσε ο Κώστας Καραμανλής αναφορικά με την έξοδο στις αγορές.

Απαντώντας στις κυβερνητικές κατηγορίες, ο βουλευτής της ΝΔ είπε πως η αξιωματική αντιπολίτευση ποτέ δεν υποκίνησε καμία διαμαρτυρία, σημειώνοντας παράλληλα πως «έχει σημασία ο εμπαιγμός της κοινωνίας».

Τέλος, για την ευρωπαϊκή πολιτική και το προσφυγικό είπε πως «η απειλή για την Ευρώπη είναι η αντισυστημική δεξιά, με τις πράξεις τους οι Ευρωπαίοι αντί να επιλύουν το πρόβλημα το επιτείνουν».