Skip to main content

Καράογλου: Ο Μπαλτσιώτης αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία»

Υποστηρίζει χωρίς αιδώ ότι δεν συντελέστηκε καμία Γενοκτονία στον Πόντο και τη Μικρά Ασία, λέει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Τις έντονες ανησυχίες και τον προβληματισμό του για την τοποθέτηση του ιστορικού Λάμπρου Μπαλτσιώτη, ο οποίος διακρίνεται για τις αντεθνικές του απόψεις και φημίζεται για τον ιστορικό ισοπεδωτισμό που εκφράζει στο δημόσιο λόγο του, στην ευαίσθητη θέση του Ειδικού Γραμματέα Ιθαγένειας, γνωστοποιεί ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου με ερώτηση που κατέθεσε στους Υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, από τη στιγμή που αποστολή της συγκεκριμένης γραμματείας είναι να επιταχύνει τις διαδικασίες απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς, ο βουλευτής «υπενθυμίζει τα όσα ακραία και εθνικά επιζήμια έχει υποστηρίξει κατά καιρούς ο συγκεκριμένος κύριος, "καθοδηγούμενος από ιδεοληπτικές εμμονές και κομματικές παρωπίδες"».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Καράογλου, το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος «υποστηρίζει χωρίς αιδώ ότι δεν συντελέστηκε καμία Γενοκτονία στον Πόντο και τη Μικρά Ασία, διατυμπανίζοντας με θέρμη ότι η χρήση του συγκεκριμένου όρου δρα αποπροσανατολιστικά, καθώς η ελληνική πλευρά "οδηγήθηκε" στην εκφορά "εθνικιστικού και αλυτρωτικού λόγου"».

Επίσης, συνεχίζει ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, έχει αποκαλέσει το κράτος των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και μιλά για «προμελετημένη εθνοκάθαρση των… Τσάμηδων από τους Έλληνες».

«Δεδομένων των ακραίων ιστορικών τοποθετήσεων του κ. Μπαλτσιώτη», ο Θόδωρος Καράογλου ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:

«-αν είναι ενήμεροι για τις «εξεζητημένες» έως αντεθνικές θέσεις του νέου Ειδικού Γραμματέα Ιθαγένειας,
-με ποια κριτήρια επιλέχθηκε για αυτήν την νευραλγική θέση,
-αν οι απόψεις του εκφράζουν την κυβέρνηση,
-αν θα εφαρμοστεί ο αντιρατσιστικός νόμος στην περίπτωση του μιας και είναι αρνητής γενοκτονιών
-και τέλος αν έχουν αναλογιστεί τους κινδύνους που κρύβουν αυτού του είδους οι εθνικά επιζήμιες απόψεις από ένα κυβερνητικό στέλεχος».