Skip to main content

Κατάληψη στο εργοστάσιο της ΕΒΖ από τευτλοπαραγωγούς

Περίπου 300 τευτλοπαραγωγοί μπήκαν στο εργοστάσιο με στόχο να πάρουν τα σακιά με τη ζάχαρη που είναι αποθηκευμένα και να πληρωθούν όπως λένε σε είδος

Κατάληψη στο εργοστάσιο ζάχαρης της ΕΒΖ στην Ημαθία πραγματοποιούν από τις 11 το πρωί περίπου 300 τευτλοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας, διεκδικώντας την εξόφλησή τους από την ΕΒΖ για την ποσότητα τεύτλων που παρέδωσαν το 2017, ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, αλλά και εν αναμονή των αποτελεσμάτων της νέας διυπουργικής που πραγματοποιείται το μεσημέρι στην Αθήνα για το μέλλον της βιομηχανίας.

Οι τευτλοπαραγωγοί μπήκαν στο εργοστάσιο με στόχο να πάρουν τα σακιά με τη ζάχαρη που είναι αποθηκευμένα και να πληρωθούν - όπως σημειώνουν - σε είδος.

«Πρέπει επιτέλους να μας εξοφλήσουν, εάν θέλουν έστω και στο παρά πέντε κυριολεκτικά, να μπούμε στα χωράφια και να ξεκινήσουμε τη σπορά τεύτλων» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Σάκης Πίππας.

«Χάθηκε η φετινή καλλιεργητική χρονιά για εμάς τους τευτλοπαραγωγούς και την ΕΒΖ. Τουλάχιστον ας πάρουν αποφάσεις, θετικές για το μέλλον της βιομηχανίας, η λειτουργία της οποίας πλέον απειλείται έντονα» ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τους τευτλοπαραγωγούς, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, βρίσκονται πάνω από 300 άτομα από Πλατύ, Λάρισα, Σέρρες και Ορεστιάδα, ενώ στο σημείο έχουν παραταχθεί πάνω από 30 τρακτέρ και άλλα αγροτικά οχήματα.