Skip to main content

Καταγγελία ΟΣΘ: Κύκλωμα μεταφέρει ασθενείς σε οδοντιατρεία στα Σκόπια

Αποκαλύψεις προαναγγέλλει ο ΟΣΘ - Εβδομάδα δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας από τον Σύλλογο - Επίσκεψη στο Ιπποκράτειο τη Δευτέρα

Στην αποκάλυψη «στοιχείων - σοκ» σχετικά με κύκλωμα που έχει στηθεί, προκειμένου οι ασθενείς της Βόρειας Ελλάδας να μεταβαίνουν στα Σκόπια για υπηρεσίες οδοντιατρικής περίθαλψης αμφιβόλου ποιότητας, με θέλγητρο το χαμηλό αντίτιμο, πρόκειται να προβεί ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης την προσεχή Τρίτη.

«Πρόκειται για ένα ζήτημα που μας απασχολεί έντονα τα τελευταία χρόνια. Η κατάσταση, λόγω της κρίσης, διαρκώς χειροτερεύει, με θύματα ανυποψίαστους συμπολίτες μας που διακινδυνεύουν τη ζωή τους σε ιατρεία που δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου, Αθανάσιος Δεβλιώτης.

Η αποκάλυψη, σύμφωναμε τον ΟΣΘ, θα γίνει σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη στις 12:00 στα γραφεία του Συλλόγου (Μητροπόλεως 40), όπου τα μέλη της Διοίκησης θα αναφερθούν σε επιστημονικά στοιχεία που αφορούν στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 12.30, κλιμάκιο του ΟΣΘ θα επισκεφθεί το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιηθεί αυτοψία και θα καταγραφούν ανάγκες κι ελλείψεις που αφορούν στην οδοντιατρική περίθαλψη των ασθενών. «Συνεχίζουμε δυναμικά το μπαράζ επισκέψεων σε δημόσιες δομές Υγείας στη Θεσσαλονίκη. Μετά την πρώτη μας κρούση στο νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος” και στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών ακολουθεί το Ιπποκράτειο. Δυστυχώς ερχόμαστε αντιμέτωποι με εικόνες παρακμής, άκρως επικίνδυνες για τους πολίτες», αναφέρει ο κ. Δεβλιώτης.