Skip to main content

Κατέθεσε έφεση ο Μπλάτερ, υποψήφιος για FIFA ο Πλατινί

Για την ανατροπή της απόφασης εναντίον του κινείται ο Ζεπ Μπλάτερ, με τον Μισέλ Πλατινί να καταθέτει υποψηφιότητα για την προεδρία της FIFA.

Έφεση κατά της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA, η οποία τον απέβαλε για 90 μέρες από κάθε ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, κινήθηκε ο Ζεπ Μπλάτερ. Ο 79χρονος Ελβετός κινήθηκε επίσημα κατά αυτής, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο «Press Association Sport» ο φίλος και δικηγόρος του, Κλάους Στόλκερ.

«Άσκησε έφεση ήδη στην Επιτροπή Εφέσεων της FIFA. Υπερασπίζεται τη θέση του και είναι βέβαιος ότι θα κριθεί αθώος», τόνισε χαρακτηριστικά. Από εκεί και πέρα ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, συνεχίζει κανονικά τη διεκδίκηση του προεδρικού θώκου της FIFA, παρά τις τελευταίες εξελίξεις.

«Η απόφαση, την οποία φυσικά θα εφεσιβάλλω με τον κατάλληλο τρόπο την κατάλληλη στιγμή, είχε διαρρεύσει ήδη επίτηδες και έδωσα την άποψή μου νωρίτερα εκείνη την ημέρα. Αρνούμαι κάθε υποψία που υπάρχει για το πρόσωπό μου, που βασίζεται σε απλούς συνειρμούς και είναι εκπληκτικά αόριστες. Πράγματι, η έκφραση αυτών των υποψιών αναφέρει ότι παράβαση του Κώδικα Δεοντολογίας 'μοιάζει να έχει διαπραχθεί' και ότι η απόφαση για την ουσία του θέματος δεν μπορεί να ληφθεί άμεσα», τόνισε μεταξύ άλλων αυτός.