Skip to main content

Καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, 2-0 την ΑΕΛ στην Τούμπα (vid)

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Φακούντο Περέιρα, ο Δικέφαλος δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει εν μέσω εορταστικής ατμόσφαιρας επί των βυσσινί.

Τη νίκη με 2-0 επί της ΑΕΛ πήρε ο ΠΑΟΚ για την 1η αγωνιστική του κυπέλλου Ελλάδος με τα χαμόγελα να επιστρέφουν στην Τούμπα. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Δικέφαλο που κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο ενώ έριξε την απόδοσή του στο δεύτερο ήταν ο Φακούντο Περέιρα.

Στο 11΄, ο ΠΑΟΚ έχασε την πρώτη του ευκαιρία όταν ο Μπίσεσβαρ βρήκε ωραία τον Περέιρα που προ του Μονιάκη σούταρε αλλά η μπάλα βρήκε πρώτα στο αριστερό και μετά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Καβουσάκη.

Στο 17΄ήρθε μια ακόμη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με πρωταγωνιστή τον Αργεντινό επιθετικό όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του ίδιου από τα δεξιά, ο Κρέσπο πήρε την κεφαλιά με τον Καβουσάκη να αποκρούει ενώ στη φάση που ακολούθησε ο Περέιρα σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ απέκρουσε σε κόρνερ.

Η πίεση των παικτών του Βλάνταν Ίβιτς ήταν ασφυκτική και μόλις ένα λεπτό αργότερα έφτασε κοντά στο να προηγηθεί όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Περέιρα από τα δεξιά, ο Κουλούρης πήρε την δυνατή κεφαλιά αλλά ο Ναβάρο απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Στο 24΄χάθηκε μια ακόμη ευκαιρία όταν ο Γιαννούλης σέντραρε από τ' αριστερά, ο Κουλούρης σούταρε δυνατά αλλά ο Καβουσάκης μπλόκαρε την μπάλα.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η στιγμή για τον ΠΑΟΚ να προηγηθεί όταν μετά από σουτ του Κάνιας και κόντρα στον Ποτουρίδη, η μπάλα έφτασε στον Μυστακίδη που σούταρε με τη σειρά του και η μπάλα από κόντρα στον Ναβάρο κατέληξε στα δίχτυα του ανύμπορου να αντιδράσει, Καβουσάκη για το 1-0.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι βυσσινί δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του Δικεφάλου και έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 41΄όταν ο Μπρκιτς δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει το σουτ του Βαρέλα.

Ένα λεπτό αργότερα όμως ήρθε η στιγμή για τους γηπεδούχους ώστε να διπλασιάσουν το προβάδισμά τους όταν μετά από ωραία προσπάθεια του Μπίσεσβαρ και πάσα στον Περέιρα, ο Αργεντινός έστειλε με δυνατό σουτ την μπάλα στην αριστερή γωνία του Καβουσάκη για το 2-0.

Η καλύτερη ευκαιρία για τους παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη χάθηκε στο 45΄όταν η κεφαλιά του Μαρουκάκη κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Μπρκιτς και πέρασε άουτ.

Στο 2ο ημίχρονο ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε και οι φιλοξενούμενοι με την είσοδο των Αβραάμ-Ντέλετιτς προσπάθησαν να γίνουν πιο επιθετικοί ενώ ο ΠΑΟΚ έγινε απειλητικός μετά το 60΄και την είσοδο του Τιάμ στο γήπεδο αντί του σκόρερ Μυστακίδη.

Στο 69΄η ΑΕΛ έχασε καλή ευκαιρία για να μπει ξανά στη διεκδίκηση της νίκης όταν μετά από προσπάθεια του Ντέλετιτς και σέντρα σουτ από τα δεξιά, ο Μπρκιτς απέκρουσε και η άμυνα του ΠΑΟΚ απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ για το 2ο ημίχρονο όταν μετά από προσπάθεια του Κουλούρη και πάσα στον Τιάμ, ο Σενεγαλέζος επιθετικός ξεμαρκαρίστηκε από τον Μονιάκη, σούταρε αλλά ο Καβουσάκης απέκρουσε με τα πόδια.

Στο 79΄οι γηπεδούχοι έγιναν απειλητικοί ξανά όταν μετά από ωραία κίνηση και σουτ του Τιάμ, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Καβουσάκη.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπίσεσβαρ βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Κουλούρη που σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ μπλόκαρε την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια.


Η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκε στους φιλοξενούμενους όταν στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντέλετιτς σούταρε από τα αριστερά αλλά ο Μπρκιτς απέκρουσε εντυπωσιακά με το δεξί χέρι.

 



 

 

Οι συνθέσεις:

 

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Μπρκιτς, Κίτσιου, Μαλεζάς, Κρέσπο, Γιαννούλης (Κοροβέσης 73΄), Χαρίσης, Κάνιας (Τσίμιροτ 62΄), Περέιρα, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης (Τιάμ 59΄), Κουλούρης.

ΑΕΛ (Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Μονιάκης, Ποτουρίδης, Γιοβάνοβιτς, Ναβάρο, Σουλιώτης, Λαμπρόπουλος, Αναστασόπουλος (Ουρτάδο 13΄), Κουτσιανικούλης, (Αβραάμ 46΄), Μαρουκάκης, Βαρέλα (Ντέλετιτς 59΄).