Skip to main content

Κάθειρξη με αναστολή σε 25χρονο για ασέλγεια σε ανήλικο ΑΜΕΑ

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις δημόσιες τουαλέτες κατασκήνωσης, στο Βατοπέδι, στο δεύτερο πόδι Χαλκιδικής, στα τέλη καλοκαιριού του 2015.

Ποινή κάθειρξης 6 ετών επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σ΄έναν 25χρονο για την σεξουαλική κακοποίηση 17χρονου ΑΜΕΑ σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής.

Το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία, έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για «κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, κατ'  εξακολούθηση» ενώ αποφάσισε η έφεση του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς όρους, μέχρι να διεξαχθεί το εφετείο.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις δημόσιες τουαλέτες κατασκήνωσης, στο Βατοπέδι, στο δεύτερο πόδι Χαλκιδικής, τέλη καλοκαιριού του 2015. Ο 25χρονος συνοδός σε κατασκήνωση της Εταιρείας Σπαστικών Βόρειας Ελλάδας ήταν προσωρινά κρατούμενος εδώ και 16 μήνες, μετά τη σύλληψη  του.  

Οι συνοδοί των άλλων παιδιών που προσέτρεξαν στο σημείο κατέθεσαν ότι είδαν τον κατηγορούμενο και το παιδί, μέσα στην τουαλέτα.«Σκύψαμε και είδαμε 4 πόδια. Κλείσαμε τις δύο κεντρικές εισόδους και περιμέναμε, τους είδαμε να βγαίνουν από την τουαλέτα». Ο συντονιστής της κατασκήνωσης ανάφερε ότι «φαινόταν πως ο κατηγορούμενος είχε κατεβασμένα τα παντελόνια».

Σύμφωνα με τους ειδικούς το θύμα «έχει οριακή νοημοσύνη, χωρίς νοητική στέρηση». Κατά την προδικασία κατέθεσε με λεπτομέρειες για το περιστατικό και περιέγραψε κι άλλες κρυφές συναντήσεις με τον κατηγορούμενο.

Στην απολογία του ο 25χρονος αρνήθηκε την κατηγορία, ισχυριζόμενος ότι τον κυνηγούσε ο 17χρονος. «Είχε ζητήσει τον αριθμό του κινητού μου, για να με προτείνει η μαμά του, με ήθελε ως συνοδό. Μπήκα στη τουαλέτα και ύστερα από δύο λεπτά ήρθε. Ήθελε αγκαλιές αλλά του είπα ότι απαγορεύονται. Δεν έκανα τίποτα. Αν θεωρείται ότι προσέβαλα την οικογένεια του παιδιού ζητώ συγγνώμη».