Skip to main content

Κατρούγκαλος: O μισός πληθυσμός ζει στα όρια της φτώχειας

Τις επιπτώσεις που έχει η πολιτική λιτότητας στον ελληνικό λαό επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σε εμφάνισή του σε εκπομπή του Αλ-Τζαζίρα.

Τις επιπτώσεις που έχει η πολιτική λιτότητας στον ελληνικό λαό επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος σε εμφάνισή του σε εκπομπή του Αλ-Τζαζίρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε, επίσης, ότι ίσως να υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα από την μεριά των εταίρων να καταστρέψουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της Ευρώπης.

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε: «Χάσαμε το ένα τέταρτο του ΑΕΠ μας, ένας στους τρεις ανθρώπους είναι άνεργος και ο μισός πληθυσμός ζει στα όρια της φτώχειας ή κάτω από αυτά».

Ο υπουργός συμπλήρωσε: «Είχαμε κάνει τις απαραίτητες παραχωρήσεις. Το γεγονός πως οι εταίροι μας δεν ήθελαν αυτή την επίλυση, με κάνει να σκέφτομαι πως κάποιοι από αυτούς, όχι όλοι τους, είχαν κάποια κρυφή ατζέντα, να καταστρέψουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της Ευρώπης, με στόχο να δείξουν πως υπάρχει μόνο ένα οικονομικό μοντέλο στην Ευρώπη, ο νεοφιλελευθερισμός και πως δεν υπάρχει εναλλακτική».