Skip to main content

Και επίσημα στην EXIN το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η πώληση εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΤΕ, η οποία στοχεύει στην πώληση των μη τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων.

Ανακοινώθηκε από η εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, από την ολλανδική EXIN, η οποία κατέβαλε το ποσό των 718 εκατ. ευρώ.

Η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της ασφαλιστικής εταιρείας εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΤΕ, η οποία στοχεύει στην πώληση των μη τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων.

Η Εθνική Τράπεζα θα διατηρήσει το 25% των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία θα παραμείνει ως ο αποκλειστικός φορέας των τραπεζο-ασφαλιστικών υπηρεσιών της ΕΤΕ.

Σημειώνεται ότι το τίμημα των 718 εκατ. ευρώ μεταφράζεται σε συνολική εταιρική αξία, ύψους 958 εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στην τελική έγκριση των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών.

Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, δήλωσε σχετικά τα εξής: «Ύστερα από 125 έτη κοινής πορείας η οποία ξεκίνησε το 1891, η ΕΤΕ προχώρησε στην πώληση του 75% των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής ώστε να πραγματοποιήσει τη δεσμευσή της προς τους μετόχους της και τις ευρωπαϊκές αρχές. Παράλληλα, σύναψε συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας bancassurance για τη διανομή των προϊόντων της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσω του δικτύου της ΕΤΕ.

»Η απόφαση να διατηρηθεί μειοψηφική συμμετοχή της τάξεως του 25%, συνάδει με το πνεύμα συνεργασίας που διέπει τη σχέση μας με την EXIN. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που ο νέος μας συνεργάτης, η EXIN, διακατέχεται από μακροπρόθεσμο στρατηγικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα και θα συνεχίσει να αναπτύσσει την Εθνική Ασφαλιστική τα επόμενα χρόνια».