Skip to main content

Εννέα μνηστήρες για την Εγνατία Οδό - Μέσα και ο Ιβάν Σαββίδης

Εννέα επενδυτικά σχήματα κατέθεσαν φακέλους στο ΤΑΙΠΕΔ για την πρώτη φάση του διαγωνισμού παραχώρησης της Εγνατίας Οδού και των τριών καθέτων.

Eννέα επενδυτικά σχήματα  εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, καταθέτοντας σήμερα φάκελο στην πρώτη φάση του διαγωνισμού που διενεργεί το ΤΑΙΠΕΔ.

Το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε είναι μεγάλο και μεταξύ αυτών που κατέθεσαν φάκελο είναι ισχυροί παίκτες, Έλληνες και ξένοι, όπως ο όμιλος Μυτιληναίας, ο όμιλος Κοπελούζος, η Dimera Ltd του ομίλου Ιβάν Σαββίδη, σε σχήμα με το γερμανικό fund DIEP που μετέχει στην Κοινοπραξία που εξαγοράζει το 67% της ΟΛΘ Α.Ε, και φυσικά οι μεγάλες ελληνικές κατασκευαστικές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ στα σχήματα αυτά μετέχουν οι παρακάτω υποψήφιοι επενδυτές, που προέρχονται από Ελλάδα και εξωτερικό:

- ANAS International Enterprise S.p.A

- ROADIS Transportation Holding S.L.U. - ΑΚΤΩΡΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣΑ.Ε.

- VINCI HIGHWAYS S.A.S – VINCI CONCESSIONS S.A.S – MYTILINEOS HOLDINGS S.A.”

- ΓΕΚΤΕΡΝΑΑ.Ε. – EGIS PROJECTS S.A.-

DEUTSCHE INVEST EQUITY PARTNERS GMBH – DIMERA LTD

- SICHUAN COMMUNICATIONS INVESTMENT GROUP CO., LTD – DAMCO ENERGY S.A.

- NORTHERN GREECE CORRIDOR CONSORTIUM” [Intertoll Capital Partners B.V. / J&P – AVAX S.A. / Aberdeen European Infrastructure Partners II LP]

- FREYJA HOLDINGS SARL” [Macquarie European Infrastructure Fund 5 L.P. / Macquarie European Infrastructure Fund 5 SCSp]

- ΔΙΟΛΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ

Δείτε αναλυτικά το προφίλ των επενδυτικών σχημάτων εδώ.

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.