Skip to main content

Κοινωνικό εταίρος και με τη… βούλα του Κοινοβουλίου ο ΣΒΒΕ

Νέα εποχή ξεκινάει για το Σύνδεσμο, ο οποίος είναι πλέον και επίσημα κοινωνικός εταίρος. Δήλωση του προέδρου του ΣΒΒΕ Αθανάσιου Σαββάκη.

Κοινωνικός εταίρος και με τη… βούλα είναι, πλέον, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, καθώς πριν από λίγη ώρα η ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η σχετική διάταξη του υπουργείου Εργασίας.

Με αυτό το δεδομένο μια νέα εποχή ξεκινάει για το Σύνδεσμο, ο οποίος για να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα και τις νέες του υποχρεώσεις, δηλαδή για να επιτελέσει την αποστολή του, θα πρέπει να οργανωθεί αναλόγως.

Μετά την ψήφιση ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ Θάνος Σαββάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο επιχειρηματικός κόσμος που έχει έδρα στην ελληνική περιφέρεια, και ειδικά αυτός της Βόρειας Ελλάδας, χαιρετίζει τη συμπερίληψη του ΣΒΒΕ στους κοινωνικούς εταίρους της χώρας. Η αυξημένη πλειοψηφία με την οποία η εθνική αντιπροσωπεία έκανε αποδεκτή τη σχετική πρόταση της κυβέρνησης, αποδεικνύει την παραδοχή από το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού συστήματος της χώρας, του μέχρι σήμερα κενού εκπροσώπησης της μεταποιητικής δραστηριότητας, και, κατ’ επέκταση, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με έδρα την ελληνική περιφέρεια».

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί σαφή έκφραση υποστήριξης του συνόλου της περιφέρειας της χώρας, η οποία από τώρα και στο εξής, με αίσθημα αυξημένης ευθύνης, συμμετέχει και συνδιαμορφώνει τις αναπτυξιακές προοπτικές και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής της πατρίδας μας», κατέληξε.