Skip to main content

Κυριακίδης: Ο προπονητής είναι αυτός που κρατάει ενωμένη την ομάδα

Ο Παύλος Κυριακίδης αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και καιρό ο Ηρακλής, αλλά και τον Νίκο Παπαδόπουλο.

Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικό Metropolis» μίλησε ο 24χρονος μεσοεπιθετικός του Ηρακλή, Παύλος Κυριακίδης, για τα α προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και καιρό ο σύλλογος, αλλά και τον προπονητή του, Νίκο Παπαδόπουλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για τα προβλήματα του Ηρακλή: «Είναι δύσκολο καλοκαίρι. Προσπαθούμε να μην διαβάζουμε τα σάιτ, γιατί γράφονται πολλές ανακρίβειες. Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Έχει προβλήματα η ομάδα. Τα είχε από τον Δεκέμβριο και μετά. Προσπαθούσαμε να τα κρατήσουμε μακριά από το αγωνιστικό κομμάτι. Τώρα βγήκαν προς τα έξω. Δεν πρέπει να διαλύσουμε την προσπάθεια που έγινε τα τελευταία δύο χρόνια. Πιστεύω θα βρεθούν λύσεις και θα γίνει και πάλι υγιής η ομάδα, όπως ήταν από πέρυσι».

Για τα οφειλόμενα: «Σε όλα τα παιδιά οφείλονται χρήματα. Είναι δικαίωμα του καθενός το τι θα κάνει και πως θα τα διασφαλίσει. Δεν μπορείς να πεις σε κάποιον γιατί ακολούθησε κάποιον δρόμο. Κοιτάει πως θα εξασφαλίσει τα οφειλόμενά του. Όσοι μείνουμε στην ομάδα θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό γιατί θα είναι δύσκολη η χρονιά. Έχω συμβόλαιο και θα μείνω εδώ».

Για τη φυγή του Βέλλιου: «Σίγουρα όταν φεύγει ο πρώτος σκόρερ είναι πλήγμα. Από εκεί και πέρα ελπίζω να βρεθούν παιδιά για να τον αντικαταστήσουν. Επιστρέφει ο Λουκίνας από τραυματισμό, ανανέωσε και ο Περόνε. Δεν είναι μόνο ο Βέλλιος που έφυγε. Κατέθεσε και ο Μπουκουβάλας προσφυγή, που ήταν από τους αρχηγούς. Χρειάζεται τέτοιους παίκτες η ομάδα, παίκτες με εμπειρία».

Για τον Νίκο Παπαδόπουλο: «Ο προπονητής είναι αυτός που κρατάει ενωμένη την ομάδα. Πρέπει να του το αναγνωρίσουν όλοι αυτό. Τρέχει το αγωνιστικό κομμάτι, για να μην υπάρχουν απώλειες και να υπάρχει την επόμενη χρονιά. Με μία μεταγραφή πάνω από 23 χρονών, με την ανανέωση του Περόνε και κάποιες προσθήκες δεν θα είναι και τόσο άσχημα του χρόνου. Θα είναι πιο έμπειροι οι παίκτες τη νέα χρονιά, θα έχουμε μια αξιόλογη πορεία».

Για το αν έχει μιλήσει με τον Παπαθανασάκη για τα χρήματα που του οφείλονται: «Προσωπικά δεν έχω μιλήσει με τον πρόεδρο. Αυτά τα χειρίζεται ο μάνατζερ. Έχουμε βρει μια φόρμουλα για να πάρουμε τα οφειλόμενα».

Για την αμφισβήτηση που αντιμετώπισε η ομάδα από την αρχή της προσπάθειας: «Όταν ακούς αμφισβήτηση πεισμώνεις περισσότερο και θες να αποδείξεις πράγματα. Είχαμε καλή παρουσία. Στη Β’ Εθνική είχαμε αμφισβητηθεί παρά πολύ. Φέτος δεν κινδυνεύσαμε, αν και δεν κάναμε την πορεία που θέλαμε. Είχαμε ένα ρόστερ που ήταν ίδιο με τη Β’ Εθνική, με μικρές προσθήκες. Νομίζω ότι μια χρονιά σταθεροποίησης ήταν η φετινή. Στόχος ήταν να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά, αλλά ήταν δύσκολα τα πλέι οφ. Φάνηκε ότι κάτι μας έλειπε στο κρίσιμο σημείο».

Για το τι πρέπει να γίνει από τη Δευτέρα που ξεκινάει η προετοιμασία: «Από Δευτέρα ξεκινάμε μια καινούρια χρονιά. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τα προβλήματα. Να δουλέψουμε σωστά. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν σπίθα και θέλουν το καλό της ομάδας τους. Όλοι το έχουμε αυτό το κίνητρο. Δεν πάμε με κατεβασμένο το κεφάλι. Πρέπει όλοι να έχουμε όνειρο και φιλοδοξίες».

Για το Εuro: «Βλέπω φανατικά Euro. Μου άρεσε η Κροατία, αποκλείστηκε άδικα από τη χειρότερη Πορτογαλία. Οι Ιταλοί έχουν σκυλιασμένη ομάδα, δεμένη ομάδα. Θα φτάσουν ψηλά. Το Βέλγιο δείχνει ότι έχει ποιοτική ομάδα. Αν περάσει η Ιταλία από τη Γερμανία θα είναι φαβορί».