Skip to main content

Κόντε: Θα προτείνω πολιτικά πρόσωπα για την κυβέρνησή μου

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνησή του εννοεί να αποζημιώσει τους πολίτες που έχασαν χρήματα εξαιτίας πτώχευσης τραπεζικών ιδρυμάτων.

Ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ολοκλήρωσε τις συναντήσεις του με τις πολιτικές δυνάμεις και όπως δήλωσε, θα αφιερώσει όλη την ημέρα σήμερα Παρασκευή στον ακριβή καθορισμό του προγράμματος και της κυβερνητικής ομάδας.

Ο Κόντε, πριν αποχωρήσει από το κοινοβούλιο, όπου συνάντησε τους εκπροσώπους των κομμάτων, είπε στους δημοσιογράφους ότι οι υπουργοί που θα προτείνει θα είναι πολιτικά πρόσωπα και ότι η κυβέρνησή του εννοεί να αποζημιώσει τους πολίτες που έχασαν χρήματα εξαιτίας πτώχευσης τραπεζικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο καθηγητής Κόντε αναμένεται να παρουσιάσει την λίστα των υπουργών στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, το πολύ μέσα στο Σαββατοκύριακο, όταν θα πρέπει και να ορκισθεί η νέα κυβέρνηση.

Όλα αυτά, βέβαια, υπό τον όρο ότι δεν θα υπάρξουν ενστάσεις από τον Ματαρέλα, για τα ονόματα που θα προταθούν για να αναλάβουν τα διάφορα υπουργεία.