Skip to main content

Κούλογλου: Δηλώσεις ότι ο Ερντογάν είναι τρελός, δεν βοηθάνε

Το θέμα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα, με ομόνοια και συνεργασία στην Ελλάδα κι αυτό με ανησυχεί πολύ, ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλώσεις ότι ο Ερντογάν είναι τρελός, δεν βοηθάνε, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο Ερντογάν ευθύνεται για την κλιμάκωση της όξυνσης, δήλωσε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus, ο κ. Κούλογλου είπε πως «ακόμη και τρελός να ήταν, στη διεθνή διπλωματία τα αποφεύγεις αυτά τα πράγματα. Ο Ερντογάν έχει πάρει ένα τελείως αντιδημοκρατικό, αυταρχικό κατήφορο, αλλά οι κινήσεις του δεν είναι τρελές, είναι καλά σχεδιασμένες. Απλά πρέπει να δίνει στο κοινό του κάθε μέρα κάτι, για να το κρατάει φανατισμένο».

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση του Μαξίμου και τη φράση «η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό, όχι Σουλτάνο» ο κ. Κούλογλου απάντησε: «Εγώ τη λέξη σουλτάνος θα την είχα αποφύγει. Φυσικά θα είχα απαντήσει στην κλιμάκωση. Αλλά δεν τον είπαμε Σουλτάνο ακριβώς. Η διατύπωση ήταν αλλιώς, το υπονοούσε».

«Το θέμα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα, με ομόνοια και συνεργασία στην Ελλάδα κι αυτό είναι που με ανησυχεί πάρα πολύ. Εδώ, κοιτάμε να κάνουμε αντιπολίτευση με ένα πολύ μεγάλο εθνικό θέμα. Να δούμε τι είπε ο Τσίπρας, τι του απάντησε ο Ερντογάν, λες και είναι αυτό το θέμα. Κολλάμε σε λεπτομέρειες, ενώ θα έπρεπε στη χώρα να υπάρχει μία στοιχειώδης εθνική ενότητα», τόνισε ο ευρωβουλευτής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το θέμα είναι να υπάρχει εθνική ενότητα κι αυτό πρέπει να δείξουμε προς τα έξω. Πρέπει να έχουμε χαμηλούς τόνους, μην ξεχνάμε ότι πλησιάζει και τουριστική περίοδος και σύμφωνα με τις ενδείξεις, πάμε για την καλύτερη τουριστική περίοδο της ιστορίας μας».

Ο κ. Κούλογλου σημείωσε ότι ως χώρα έχουμε πολύ ισχυρές συμμαχίες αυτή τη στιγμή, τόσο με την Ε.Ε., όσο και με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, ενώ κληθείς να σχολιάσει τους ισχυρισμούς Ερντογάν για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς και τη δέσμευση του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Πρέπει να απαντήσουμε τα συμφέροντα της χώρας μας. Συμφέρον της χώρας μας είναι να στοιχηθούμε εναντίον του Ερντογάν και της Τουρκίας, κι όχι να κριτικάρουμε τον Τσίπρα. Η αντιπολίτευση πιστεύει περισσότερο τον Ερντογάν παρά τον Τσίπρα. Είναι σωστό τώρα αυτό; Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι πιστεύουν τον Ερντογάν, παρά τον Τσίπρα. Το θεωρείτε σωστό αυτό;».

«Ακόμη κι αν ο Τσίπρας δεν λέει την αλήθεια και τη λέει ο Ερντογάν, εμείς τι έπρεπε να κάνουμε; Εμείς πρέπει να προβάλλουμε το στοιχείο ότι η Ελλάδα είναι μία δημοκρατική χώρα, με ανεξάρτητη Δικαιοσύνη», κατέληξε ο κ. Κούλογλου.