Skip to main content

Κραυγή αγωνίας από το Σύλλογο Συνδρόμου Down-Αναστέλλει τα προγράμματα

Πρόκειται για προγράμματα που βοηθούν ώστε τα άτομα με Σύνδρομο Down να αναπτύσσουν δεξιότητες που για τους υπόλοιπους είναι φυσιολογικές.

Σε αναστολή των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, έχει προχωρήσει ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που διανύει μία από τις δυσκολότερες περιόδους στην 27ετή ιστορία του.

«Είναι 30 Σεπτεμβρίου και δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσουμε τα προγράμματα τη νέα σχολική χρονιά», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Σταύρος Τσιφλίκης, ζητώντας την υποστήριξη των πολιτών ώστε να συνεχίσουν τα παιδιά να ασκούν τις δεξιότητες τους.

Οπως διευκρινίζει, ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος δεν είχε ποτέ κρατική επιχορήγηση και μέχρι τώρα στηρίζονταν μόνο σε δωρεές και σ΄ένα εργαστήριο κατασκευής μπομπονιέρων.

Η γενικότερη κρίση όμως έχει οδηγήσει σε μεγάλη μείωση των δωρεών και των παραγγελιών με συνέπεια ο Σύλλογος να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να έχει αναστείλει τα εκπαιδευτικά του προγράμματα.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος έχει 450 οικογένειες-μέλη από όλη την Ελλάδα και μόνο στη Θεσσαλονίκη, μετέχουν 90 άτομα στα προγράμματά του από δύο ετών έως 65.

«Προγράμματα», εξηγεί ο κ. Τσιφλίκης, «που βοηθούν ώστε να παρέχονται σε άτομα με Σύνδρομο Down δεξιότητες που για τους υπόλοιπους είναι φυσιολογικές και δεν χρειάστηκε να τις μάθουν».