Skip to main content

ΛΑΕ: Να ερευνηθούν τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος στο οινοποιείο

Δεν είναι τυχαίο, ότι αυτήν τη χρονιά αυξήθηκαν όχι μόνον οι τραυματισμοί, αλλά και οι θάνατοι από ατυχήματα στους χώρους εργασίας, τονίζει η ΛΑΕ.

Για «καρατόμηση» των όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας λόγω της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων έκανε λόγο η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης με αφορμή το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε σε οικογενειακό οινοποιείο στον Λαγκαδά (δείτε εδώ).

Σε σημερινή της ανακοίνωση η ΛΑΕ ζήτησε να ερευνηθούν τα αίτια τόσο του θανάτου του 32χρονου που έχασε τη ζωή του στο οινοποιείο όσο και του τραυματισμού του εργαζόμενου στην καθαριότητα στον Δήμο Δέλτα Σίνδου κΑΛΕαι να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη όσοι ευθύνονται γι αυτά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Βαρύ φόρο «πλήρωσαν» σήμερα οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη, με το θάνατο σε εργατικό ατύχημα του άτυχου εργαζόμενου σε οικογενειακό οινοποιείο, και με το σοβαρό τραυματισμό, ημέρα Σάββατο, του εργαζόμενου στην καθαριότητα στο Δήμο Δέλτα Σίνδου.

Στην Ελλάδα των μνημονίων, δυστυχώς, εκτός από τους μισθούς, τις συντάξεις, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, τις εργασιακές σχέσεις, «καρατομούνται» και οι όροι υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, στη λογική της αύξησης των κερδών των επιχειρηματιών και της συρρίκνωσης του λειτουργικού κόστους του δημόσιου τομέα, ενώ η αρμόδια Υπηρεσία του Υπ. Εργασίας συρρικνώνεται από προσωπικό και απαξιώνεται συνεχώς, από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Δεν είναι τυχαίο, ότι αυτήν τη χρονιά αυξήθηκαν όχι μόνον οι τραυματισμοί, αλλά και οι θάνατοι από ατυχήματα στους χώρους εργασίας.

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του άτυχου 32χρονου που έχασε τη ζωή του.
Εύχεται γρήγορη ανάρρωση στον εργαζόμενο που νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της πόλης μας.

Ζητά να ερευνηθούν από κάθε αρμόδια αρχή τα αίτια τόσο του θανάτου, όσο και του σοβαρού τραυματισμού και των δύο εργαζομένων, και να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη όσοι ευθύνονται γι αυτά.

Καλεί τους εργαζομένους να μην υποκύπτουν στις εργοδοτικές πιέσεις, γιατί οι ζωές μας είναι πάνω από τα κέρδη τους.