Skip to main content

Οι προπονήσεις Μπουτάρη στις κωλοτούμπες και το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ

Η ελληνικότητα των Ιμίων που αναζητείται, το ερώτημα για τον λαγό και τον Μπουτάρη και οι αντιδράσεις από Βούλγαρους και Αλβανούς για το όνομα.

Τα Ίμια είναι ελληνικά. Το λέμε και το ξαναλέμε, για να το πιστέψουμε. Όπως και ότι η οικονομία μας ανακάμπτει. Το πόσο ελληνικά είναι, φαίνεται από το γεγονός ότι λίγα μέτρα από τα Ίμια πλέουν τα τουρκικά σκάφη, ενώ τα ελληνικά ψάχνεις να τα βρεις.

Το είπε ο Καλαφάτης, το επανέλαβε κι η Πατουλίδου: «Ο Μπουτάρης έκανε πλάτες στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει το χρίσμα. Πρόκειται για ένα θέατρο παραλόγου του δήμαρχου Θεσσαλονίκης που μόνο σκοπιμότητα έχει».

Αν ο Μπουτάρης είναι πράγματι λαγός του Τσίπρα, τότε όντως συζητούν να αλλάξει η ονομασία του αεροδρομίου "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης και μας προετοιμάζουν. Εκτός κι αν είναι λαγός του Ζάεφ, που θέλει να δημιουργήσει δεδομένα. Και γιατί να μη είναι λαγός και των δύο, που έγιναν φιλαράκια; Πάντως λιοντάρι δεν είναι. Αυτό είναι σίγουρο.

Ο σκοπιανός Τύπος, μετά τα πρώτα ενθουσιώδη δημοσιεύματα και ευμενή σχόλια για τον Μπουτάρη, γράφει εχθές: «Μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις του ελληνικού κοινού, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με έκτακτη συνέντευξή Τύπου, είπε ότι η δήλωσή του για μετονομασία του αεροδρομίου "Μακεδονία" στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκε λανθασμένα», μεταδίδει το Makfax.

Εκείνο που είναι διασκεδαστικό, έως γραφικό, είναι το επιχείρημα Μπουτάρη, για την παρανόηση [που κάναμε όπως πάντα οι δημοσιογράφοι]. Μεταφέρει ο σκοπιανός Τύπος, τα λόγια του: «Σήμερα το πρωί με κάλεσαν από τον "Σκάι", κοιμόμουν και ήμουν σε σύγχυση, ποτέ δεν ζήτησα να αλλάξει το όνομα Μακεδονία». Προπονείται στις κωλοτούμπες για να τον προτιμήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ως ειδικοί;

Οι Βούλγαροι επανέρχονται. Ο πρώην πρόεδρος Γκεόργκι Παρβάνοφ, είπε ότι  «Αναγνωρίζουμε τη "Μακεδονία" με το συνταγματικό της όνομα, αλλά θεωρούμε ότι προτάσεις όπως "Άνω Μακεδονία" ή "Βόρεια Μακεδονία", είναι λύσεις υπέρ της Ελλάδας, αλλά εις βάρος του βουλγαρικού συμφέροντος.

» Η ονομασία "Βόρεια" ή "Άνω Μακεδονία" περιλαμβάνει την περιοχή του Πιρίν (σ.σ οροσειρά της Μακεδονίας που ξεκινά από τη νοτιοδυτική Βουλγαρία και καταλήγει στην Ελλάδα ανάμεσα στις περιφερειακές ενότητες Σερρών και Δράμας).

Στο παιχνίδι της ονομασίας, μπαίνουν και οι Αλβανοί. Το κόμμα "Συμμαχία για τους Αλβανούς" στα Σκόπια του οποίου επικεφαλής είναι ο Ζιαντίν Σέλα, και είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Ζάεφ, ζήτησε  από τα αντιπολιτευόμενα αλβανικά κόμματα να συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις για το νέο όνομα της χώρας, επισημαίνοντας ότι η Συμμαχία για τους Αλβανούς είναι αντίθετη με την τάση να εκσλαβισθεί το όνομα της χώρας αυτής.

Στο αρχείο βάζει η Επιτροπή πόθεν έσχες τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή και αφορούσε τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, για ανακριβές πόθεν έσχες. Η "αθώωση" γράφεται με ψιλά γράμματα. Η καταγγελία όμως εφημερίδας, ήταν με τεράστιους τίτλους. Πόσοι πρόσεξαν την διάψευση;
Εργαζόμενοι της ΕΡΤ καταγγέλλουν: Ανάθεση παραγωγών από τη διοίκηση σε συγγενείς και φίλους. Καλούν όλους τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν κάθε κρούσμα αδιαφάνειας ή διαφθοράς. Το χειρότερο είναι ότι έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόγραμμα περιπτώσεις αναθέσεων που αναδύουν έντονη δυσοσμία, λένε.

Είναι δυνατό να κάνει τέτοια πράγματα η Αριστερά με το "ηθικό πλεονέκτημα"; Αποκλείεται. Αυτά τα κάνω εγώ ο αστός με το "ανήθικο μειονέκτημα". Έτσι δεν είναι σύντροφοι [ή συνένοχοι;]