Skip to main content

Λευκός Οίκος: Η μεταναστευτική κρίση αποσταθεροποιεί την Ευρώπη

Η μεταναστευτική κρίση δείχνει την ανάγκη η Ευρώπη να διαθέσει κι άλλους πόρους για τη διαχείριση του ζητήματος, λέει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη δείχνει ότι η αναταραχή στη Μέση Ανατολή έχει επιπτώσεις πολύ πέρα από την περιοχή αυτή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ.

"Η μεταναστευτική κρίση είναι μια περίτρανη απόδειξη για τον τρόπο που η βία και η αστάθεια στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή δεν αποσταθεροποιεί μόνο αυτή καθαυτή την περιοχή αλλά αρχίζει να έχει επιπτώσεις αποσταθεροποίησης και σε άλλες περιοχές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης", δήλωσε ο Ερνεστ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αργά χθες.

Η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη καταδεικνύει την ανάγκη η Ευρώπη να διαθέσει περισσότερους πόρους για τη διαχείριση του ζητήματος των προσφύγων που την πλήττει. Η κυβέρνηση Ομπάμα ελπίζει ότι η ΕΕ θα μπορέσει να βοηθήσει τις χώρες που αποτελούν το νότο της, τις πλέον πληγείσες από τη μεταναστευτική κρίση, ώστε να διαχειριστούν την κατάσταση "ανθρώπινα", τόνισε.

Η ΕΕ πρέπει να βρει περισσότερους πόρους για να πατάξει τους παράνομους διακινητές μεταναστών στην Ευρώπη, οι οποίοι εκμεταλλεύονται ανθρώπους που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους εξαιτίας της βίας. Πρέπει επίσης να διασφαλίσει την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών, επισήμανε ο Ερνεστ.

Τα 71 πτώματα μεταναστών που βρέθηκαν στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο σε κατάσταση αποσύνθεσης μέσα σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό την Πέμπτη, ένα μακάβριο δράμα ανάμεσα στις αλλεπάλληλες τραγωδίες με θύματα μετανάστες, εντείνει τις ανησυχίες για τις διαστάσεις της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη.