Skip to main content

Η Θεσσαλονίκη μόνο η αρχή για την τουρκική MADO - Το σχέδιο ανάπτυξης

Γλυκό επιχειρηματικό ξεκίνημα για το πρώτο κατάστημα Mado στη Θεσσαλονίκη που πούλησε πάνω από 100 κιλά μπακλαβά σε τρεις μέρες.

Στις 25 Νοεμβρίου, επί της Βενιζέλου 8, άνοιξε το πρώτο MADO στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην Ελλάδα και μέσα σε τρεις ημέρες το καφεζαχαροπλαστείο που έχει κάνει διεθνή φήμη για το παγωτό του, πούλησε πάνω από 100 κιλά μπακλαβά, επιτυγχάνοντας ένα πολύ γλυκό επιχειρηματικό ξεκίνημα στην πόλη μας.

Η Voria.gr, που πρώτη (εδώ) είχε αποκαλύψει τα σχέδια του τουρκικού ομίλου για επέκταση στην Ελλάδα, πάλι πρώτη πληροφορείται το αναπτυξιακό πλάνο της MADO για Ελλάδα και Βαλκάνια, μέσω δημιουργίας εταιρικών καταστημάτων αλλά και με τη μέθοδο του franchising. Tο σχέδιο αυτό, που σε πρώτη φάση για τη διετία 2016-2017 προβλέπει εταιρικές επενδύσεις άνω των 3 εκατομμυρίων στην Ελλάδα, παρουσίασε ο εταίρος και γενικός διευθυντής των Yasar Icecream & Food Items IKE και Mado Europe Food Items IKE κ. Fatih Ozdemir.

"Γνωρίζαμε ότι πολλές νέες ιδέες στο χώρο της εστίασης και της ψυχαγωγίας, στην Ελλάδα, ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη γι' αυτό και εμείς επιλέξαμε να είναι η Θεσσαλονίκη η βάση ανάπτυξης της MADO σε Ελλάδα και Βαλκάνια", εξήγησε ο κ. Ozdemir, προσθέτοντας ότι η τουρκική πολυεθνική έχει σκοπό την γρήγορη ανάπτυξη με δίκτυο και μεγάλων καταστημάτων, καταστημάτων με σάλα, των MADO, αλλά και μικρών, που κυρίως θα δουλεύουν πακέτο, δηλαδή σαν αυτό της Βενιζέλου 8, των MADO Dondurma.

To σχέδιο ανάπτυξης στην Ελλάδα, προβλέπει για το 2017 και μετά: Περί τις 15 Ιανουαρίου, εγκαίνια του μεγάλου καταστήματος επί της Λεωφόρου Νίκης, στο αριθμό 65. Μέσα στην ίδια χρονιά δημιουργία τουλάχιστον δύο καταστημάτων στην Αθήνα και ακόμη δύο-τριών στη Θεσσαλονίκη.

Για την Ελλάδα, με εταιρικά και franchise σημεία, σχεδιάζεται το άνοιγμα 15 ΜΑDO, καταστημάτων 150 τ.μ. και άνω και 10-12 MADO Dondurma. Κάποια από αυτά τα καταστήματα μπορεί να γίνουν σε food courts εμπορικών κέντρων, ενώ η εταιρεία βλέπει με ενδιαφέρον την Καβάλα, τη Λάρισα, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη αλλά και μεγάλα τουριστικά νησιά. Το δίκτυο των καφεζαχαροπλαστείων στην Ελλάδα εφοδιάζεται από το εργοστάσιο που έχει δημιουργήσει η μητρική εταιρεία στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Οι ρυθμοί δουλειάς για να ανοίξει το μεγάλο MADO επί της παραλιακής, είναι εντατικοί, καθώς στο μεγάλο κατάστημα θα υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης του πλήρους μενού, που δεν περιορίζεται στο προϊόν- σήμα κατατεθέν της ΜΑDO, δηλαδή στο παγωγό αλλά ούτε στα γλυκά. Στο MADO θα προσφέρεται μία μεγάλη ποικιλία από επιλογές για πρωϊνό, αλλά και ζεστά πιάτα για γεύμα ή βραδυνό.

Η ΜΑDO μπαίνει στην ελληνική αγορά, υπογραμμίζει ο Toύρκος επιχειρηματίας, φέρνοντας μαζί της την παράδοση τεσσάρων γενεών στην παρασκευή παγωτού. Επίσης, φέρνει τους πολύ δημοφιλείς μπακλαβάδες της Τουρκίας, το κιουνεφέ, γλυκό που για πρώτη φορά προσφέρεται στην πόλη μας, αλλά και αυθεντικό σαλέπι, μαζί με πίτες, καφέδες και διάφορα ροφήματα. "Φέρνουμε την μεγάλη παράδοση που έχει η MADO, φέρνουμε νέες και ξεχωριστές γεύσεις, αλλά και τα μέσα και την οργανωτική δυνατότητα να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη ενός νέου δικτύο εστίασης", πρόσθεσε ο κ. Ozdemir.

Να σημειωθεί ότι η MADO στην Τουρκία έχει ένα δίκτυο σχεδόν 380 καταστημάτων, ενώ διαθέτει περισσότερα από 30 καταστήματα στις χώρες του Κόλπου, την Ολλανδία, την Βουλγαρία, την Κίνα, το Αζερμπαϊτζάν, την Αυστραλία, το Λίβανο, τη Νότια Κορέα, το Ιράκ.