Skip to main content

Μαντούρο: Οι προπονήσεις μου θυμίζουν την σχολή του Άγιαξ

Με τα καλύτερα λόγια για την δουλειά που κάνει μέχρι στιγμής ο Ίγκορ Τούντορ στον ΠΑΟΚ μίλησε ο Χέντβιγκες Μαντούρο από την Ολλανδία.

Ο 30χρονος Ολλανδός μέσος του ΠΑΟΚ, Χέντβιγκες Μαντούρο, μίλησε από την Ολλανδία με τα καλύτερα λόγια για την δουλειά που κάνει μέχρι στιγμής ο Ίγκορ Τούντορ στους εκπροσώπους του Τύπου. Παράλληλα αναφέρθηκε στην αποτυχία της περασμένης σεζόν και την κατάσταση που βρίσκεται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

"Θεωρώ ότι έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή. Έχω πολύ καλές εντυπώσεις, οι προπονήσεις είναι σκληρές. Παίζουμε πολύ με μπάλα. Ο προπονητής μας έχει ξεκάθαρες ιδέες για το ποδόσφαιρο. Μου αρέσει αυτό το στυλ, δηλαδή, να έχουμε την μπάλα και να προσπαθούμε να αναπτυχθούμε. Μου θυμίζει την σχολή του Άγιαξ. Ελπίζω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό".

Για το αν με τα ίδια σχεδόν "υλικά" με πέρσι ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει την επόμενη σεζόν να παρουσιάσει πολύ καλύτερη εικόνα:

"Δεν είναι εύκολο να συμβεί αυτό. Κάθε ομάδα πρώτα πρέπει να φτιάξει ένα σύνολο, με μία δομή. Εμείς πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή, με νέο προπονητή και να προσαρμοστούμε στο δικό του στυλ και στην δική του φιλοσοφία. Αυτό δεν είναι το πιο εύκολο. Δείτε τι συνέβη με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έδωσαν τρία χρόνια στον προπονητή για να φτιάξει ομάδα. Ξόδεψαν 200 εκ. ευρώ και ήταν χαρούμενοι που τερμάτισαν στην 4η θέση. Πρέπει πρώτα να φτιάξουμε σύνολο. Δεν πρέπει να αλλάζουμε κάθε χρόνο ποδοσφαιριστές και συστήματα. Πρέπει να έχουμε έναν προπονητή που θα ξεκινήσει την σεζόν και θα την ολοκληρώσει".

Για την δική του παρουσία μέχρι στιγμής:

"Τον τελευταίο 1,5 χρόνο είχα πολλούς τραυματισμούς και πολλές φορές έπρεπε να ξεκινήσω από την αρχή. Έχει να κάνει και με το στυλ παιχνιδιού στην Ελλάδα. Τώρα που θέλουμε να παίξουμε με κατοχή θα είμαι καλύτερος. Δεν ήμουν συνηθισμένος να αγωνίζομαι με μακρινές μπαλιές. Και στον Άγιαξ και στην Βαλένθια είχαμε την κατοχή. Αν είμαι υγιής θα είμαι πιο σημαντικός για τον ΠΑΟΚ σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Πάντα δουλεύω για το καλύτερο".

Για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ:

"Από τις συζητήσεις που έχω κάνει μου δείχνουν εμπιστοσύνη λόγω εμπειρίας. Ο προπονητής περιμένει πολλά από μένα επειδή γνωρίζω το σύστημα που θέλει να εφαρμόσει. Και εγώ περιμένω πολλά από τον εαυτό μου, πλέον, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Θα παίξουμε με ένα σύστημα που μου ταιριάζει και πιστεύω ότι φέτος μπορούμε θα τα καταφέρουμε".

Για την αποτυχία την περσινή σεζόν:

"Από πλευράς φυσικής κατάστασης δεν είχαμε φρεσκάδα και ψυχολογικά δεν ήμασταν δυνατοί. Ηταν από την μέση της σεζόν και μετά σα να έφυγε η σπίθα από μέσα μας. Δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε. Μπήκαμε σε ένα σκοτεινό τούνελ και ακόμη μετά από νίκες δεν μπορούσαμε να βγούμε, το νιώθαμε. Προσπαθήσαμε, αλλά στα σημαντικά ματς στο τέλος της σεζόν δεν τα καταφέραμε".

Για το πρώτο ματς με την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ:

"Ξέρουμε ότι παίζουμε με μία καλή ομάδα. Θεωρώ ότι θα έχουμε τις ευκαιρίες για να κερδίσουμε. Εχουμε καλούς παίκτες που επέστρεψαν από δανεισμούς, και μπορούμε να παίξουμε με δύο επιθετικούς".

Για τον τραυματισμό του Αθανασιάδη:

"Δεν ξέρω πόσο θα λείψει ο Κλάους, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε το κενό οποιουδήποτε".

Για τα μεταγραφικά ζητήματα υπογράμμισε:

"Κάθε ομάδα θέλει παίκτες, αλλά αυτό είναι θέμα άλλων".

Για τα πρωτοσέλιδα του ολλανδικού Τύπου που κάνουν λόγο για χάος στην Ελλάδα:

"Δεν έχω προλάβει να δω κάτι, γιατί ήταν νωρίς η προπόνηση".

Για την κατάσταση στην Ελλάδα σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο:

"Πρέπει να βρεθεί μία λύση για τον ελληνικό λαό. Μου αρέσει η Ελλάδα, έχω πολλούς φίλους, δεν θέλω να υποφέρει ο κόσμος από τις αποφάσεις οποιασδήποτε κυβέρνησης. Ελπίζω να βρεθεί άμεσα λύση".

Για τις βάσεις που πρέπει να βάλει ο ΠΑΟΚ:

"Η δομή μια ομάδας είναι σαν το χτίσιμο ενός σπιτιού. Πρέπει να έχει γερά θεμέλια. Με τους Αρνεσεν και Τούντορ θεωρώ ότι θα έχουμε χρόνο για να δουλέψουμε. Μπορεί κάθε χρόνο να φτιάχνεις ένα όμορφο σπίτι αλλά κάθε χρόνο να γκρεμίζεται. Ο καθένας πρέπει να ξέρει τι θέλει και τι σύστημα θα ακολουθήσει. Ολοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ΠΑΟΚ έχει έναν τεχνικό διευθυντή, έναν προπονητή, παίζει ένα συγκεκριμένο στυλ ποδοσφαίρου και πως είναι μία μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα".