Skip to main content

Μαθητές από Β. Ελλάδα παρουσιάζουν τις εικονικές επιχειρήσεις τους

Πάνω από 600 μαθητές έτοιμοι να καταπλήξουν με τις καινοτομίες τους το κοινό και την κριτική επιτροπή του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων αύριο.

Πάνω από 600 μαθήτριες και μαθητές, 15 έως 18 ετών, από 40 Γυμνάσια και Λύκεια από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, το Διδυμότειχο, τα Ιωάννινα, τις Σέρρες, την Καβάλα, την Κοζάνη, την Κατερίνη, την Πέλλα, το Κιλκίς, την Καστοριά και τα Τρίκαλα είναι πανέτοιμοι να παρουσιάσουν τη δικής τουςΜαθητική «Εικονική Επιχείρηση» και να καταπλήξουν με τις καινοτομίες και τα έξυπνα προϊόντα τους το κοινό και την κριτική επιτροπή του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/JA Greece αυτή την Παρασκευή 27 Απριλίου στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη.

Οι επισκέπτες είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιασθούν και θα συγκινηθούν από τον ενθουσιασμό και τον επαγγελματισμό των μικρών μαθητών με τη μεγάλη φαντασία και τις σπουδαίες ικανότητες.

Κάθε Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» θα έχει το δικό της περίπτερο, όπου θα παρουσιάζει και θα θέτει προς πώληση τα προϊόντα της. Τα περίπτερα θα βρίσκονται στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων των μαθητών θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9:00 στο ισόγειο του Mediterranean Cosmos (μπροστά από τα Village Cinemas) και θα ολοκληρωθεί στις 15.00 στον ίδιο χώρο, με την ανακοίνωση των τριών βραβείων της Εμπορικής Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, που θα αναδείξει η κριτική επιτροπή του ΣΕΝ/JA Greece.

Πρίν τις βραβεύσεις θα απευθύνουν χαιρετισμό στα παιδιά, η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, ο Αντιπεριφεριάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας και ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Όλες οι Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» θα αξιολογηθούν συνολικά, από την εμφάνισή τους στις δύο Εμπορικές Εκθέσεις και κυρίως από τα επιχειρηματικά σχέδια που έχουν καταθέσει.

Θα αναδειχθούν οι 10 καλύτερες «Εικονικές Επιχειρήσεις» της Ελλάδας και η ομάδα που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο στον Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2018», θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του Junior Achievement Europe που θα γίνει 16-19 Ιουλίου στο Βελιγράδι.