Skip to main content

Μαξίμου:Επικίνδυνη η σπουδή ορισμένων να δημιουργήσουν θέμα με Αλβανία

Κυβερνητικές πηγές υπογράμμισαν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδίδεται σε νέα σενάρια επιστημονικής φαντασίας

«Η σπουδή ορισμένων να δημιουργήσουν εκ νέου θέμα εκ του μη όντος για τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία, θα ήταν αξιοθρήνητη εάν δεν ήταν εθνικά επικίνδυνη», τονίζουν κυβερνητικές πηγές, σχετικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί «διευθέτησης του ζητήματος του εμπολέμου και των συνόρων με την Αλβανία» μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου του ΝΑΤΟ την Πέμπτη.

Σχολίασαν δε ότι «αφού η ΝΔ και τα φίλα προσκείμενα Μέσα της εκτέθηκαν διεθνώς με την προσπάθεια εκμετάλλευσης μίας άστοχης διατύπωσης του Επιτρόπου Χαν, που διευκρινίστηκε ότι αναφερόταν στην ΑΟΖ, τώρα επιδίδονται σε νέα σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

Οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν ότι «η αποστροφή του πρωθυπουργού στο ζήτημα των συνόρων με την Αλβανία αναφέρεται στο θέμα της συντήρησης των πυραμίδων στα υφιστάμενα σύνορα με τη γειτονική χώρα».

«Και η γελοιότητα έχει τα όριά της», σχολίασαν.

Υπενθυμίζεται πως στη διάρκεια των δηλώσεων του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι έχει γίνει πολύ ουσιαστική δουλειά ανάμεσα στα υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας, σε μια σειρά από θέματα που, όπως είπε, βαραίνουν τις σχέσεις των δύο χωρών για δεκαετίες. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι οι δύο χώρες είναι «πάρα πολύ κοντά σε μία λύση που αφορά την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης» και η οποία «δίνει σημαντικά πλεονεκτήματα στην ελληνική πλευρά».

Δήλωσε ωστόσο ότι «τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της ΑΟΖ, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων, στα οποία βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μία κάποια διευθέτηση».

«Τα θέματα αυτά, ενώ έχουμε προχωρήσει σε ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ολοκληρώσει» είπε, συμπληρώνοντας ότι συμφώνησε με τον Αλβανό ομόλογό του, «το επόμενο διάστημα οι δύο υπουργοί των Εξωτερικών να εντείνουν τις προσπάθειες τους, χωρίς να έχουμε κάποια ιδιαίτερη πίεση, για να δούμε σε πιο βαθμό θα μπορέσουμε να έχουμε μία θετική διευθέτηση, το συντομότερο δυνατό».