Skip to main content

Γερμανικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Ο πρόεδρος του ΔΣ και ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ συναντήθηκαν, στο κτήριο διοίκησης του Οργανισμού, με βουλευτή του SPD και τον Γερμανό πρόξενο.

Συνάντηση με τον Γερμανό βουλευτή του SPD, Frank Schwabe και τον γενικό πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Ingo von Voss, είχαν σήμερα ο πρόεδρος του ΔΣ, Γιάννης Παντής και ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Δημήτρης Μακρής, στο κτήριο διοίκησης του Οργανισμού.

Οι δύο Γερμανοί αξιωματούχοι, που συνοδεύονταν από τον Έλληνα επιχειρηματία, Κώστα Μπούλμπα, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Γερμανία, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθούν σχετικά με τα οικονομικά μεγέθη και τις προοπτικές του λιμανιού, καθώς και για τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησής του.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελική φάση του διαγωνισμού για το 67% του ΟΛΘ, που έχει παγώσει αλλά αναμένεται να επανεκκινηθεί εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία Ελλάδας-εταίρων, είχε περάσει, μεταξύ άλλων, το fund Deutsche Invest Equity Partners, με έδρα το Μόναχο της Βαυαρίας που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 2,3 δισ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες που υπάρχουν για περαιτέρω συνεργασία ανάμεσα στην ΟΛΘ Α.Ε. και μεγάλα λιμάνια της Γερμανίας, όπως αυτά του Αμβούργου και της Βρέμης, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών.