Skip to main content

Μεγάλες επιτυχίες των μαθητών της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης

Συνολικά 46 τελειόφοιτοι της ΓΣΘ, εισήλθαν σε Ανώτατες και Ανώτερες σχολές, ενώ από αυτούς οι 43 σε ΑΕΙ και 3 σε ΤΕΙ της χώρας.

Άλλη μια χρονιά με μεγάλες επιτυχίες για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε και φέτος, με τις επιδόσεις να είναι πολύ υψηλές.
Αυτό αποδεικνύουν οι αριθμοί, αλλά και τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων: Από τους φετινούς 56 τελειόφοιτους, οι 48 τελείωσαν τη χρονιά με βαθμό απολυτήριου πάνω από 18,1, ενώ μεγάλες ήταν οι επιτυχίες των μαθητών και των μαθητριών της ΓΣΘ μετά τη σημερινή ανακοίνωση των βάσεων.

Συνολικά 46 τελειόφοιτοι εισήλθαν σε Ανώτατες και Ανώτερες σχολές, ενώ από αυτούς οι 43 σε ΑΕΙ και 3 σε ΤΕΙ της χώρας. Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων 10 μαθητές μας εισήλθαν σε Πολυτεχνικές σχολές, 9 σε Θετικές σχολές, 7 μαθητές μας εισήλθαν σε Φιλολογικές σχολές, 3  σε Οικονομικές και από 2 σε Ιατρικές και Νομικές σχολές, που θεωρούνται και ιδιαίτερα δύσκολες.

Ακόκμη, οι φετινοί τελειόφοιτοι κατέγραψαν υψηλές επιδόσεις  και στις εξετάσεις του γερμανικού απολυτηρίου (Abitur): και οι 56 που έδωσαν τη σχετική εξέταση πήραν το γερμανικό απολυτήριο, συγκεντρώνοντας 1,78 ως μέσο όρο, όταν στα σχολεία της Γερμανίας ο μέσος όρος κυμαίνεται μεταξύ 2,4 με 2,6.