Skip to main content

Μεϊμαράκης: Ανάπτυξη και πλεονάσματα έγιναν ύφεση και ελλείμματα

Λόγω των κυβερνητικών χειρισμών, «η ανάπτυξη έχει γίνει ύφεση και τα πρωτογενή πλεονάσματα έχουν γίνει ελλείμματα», σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, που οδήγησαν στο να γίνει «η ανάπτυξη ύφεση και τα πρωτογενή πλεονάσματα ελλείμματα», άσκησε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά τη συνάντησή του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, «η χώρα στα τέλη του 2014, η οικονομία της και το τραπεζικό σύστημα, είχαν σταθεροποιηθεί και όλοι αισθανόμασταν την ασφάλεια, η οποία υπήρχε. Δυστυχώς, το πρώτο εξάμηνο του 2015, καταγράφονται πολύ μεγάλα προβλήματα, τα οποία εάν υπήρχε μια διαχείριση με σύνεση και σωφροσύνη, σήμερα δεν θα υπήρχαν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω των κυβερνητικών χειρισμών, «η ανάπτυξη έχει γίνει ύφεση, τα πρωτογενή πλεονάσματα έχουν γίνει ελλείμματα και το τραπεζικό σύστημα λόγω και των κεφαλαιακών περιορισμών χρειάζεται και πάλι ανακεφαλαίωση».

Εμφανίστηκε, πάντως, αισιόδοξος ότι «μπορούμε να βρούμε λύσεις και να αισιοδοξούμε εάν τελικά κλείσει η κυβέρνηση μια συμφωνία, μέσα στον Αύγουστο, και μπορέσουμε με την ψυχραιμία και τη συναίνεση που απαιτείται αυτές τις ώρες να οδηγήσουμε την οικονομία και τη χώρα προς το δρόμο της ανάπτυξης και της συνεννόησης και της συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων για να βρούμε αυτές τις λύσεις από κοινού».

Τον κ. Μεϊμαράκη συνόδευαν οι βουλευτές του κόμματος κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραγκούνης.