Skip to main content

Μένουμε Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για επίθεση από τη Χρυσή Αυγή

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη τονίζει ότι επιτέθηκαν σε μέλη της και στο μπλοκ του Κινήματος Άρδην μέσα στο συλλαλητήριο.

Επίθεση από τη Χρυσή Αυγή καταγγέλλει ότι δέχθηκε η δημοτική παράταξη Μένουμε Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του χτεσινού συλλαλητηρίου.

Μαζί με την επίθεση καταγγέλλει επίσης «τη γενικότερη προβοκατόρικη δράση που είχε η Χρυσή Αυγή και άλλες ακροδεξιές ομάδες εντός και πέριξ του συλλαλητηρίου».

«Επιτέθηκαν, αρχικώς, σε εμάς και το μπλοκ του Κινήματος Άρδην μέσα στο συλλαλητήριο, και με την βοήθεια του απλού κόσμου που μας υποστήριξε τους  πετάξαμε έξω από αυτό. Μετά από λίγο, ήρθε και η πυρπόληση της κατάληψης Libertatia για να ολοκληρώσει την επιχειρούμενη προβοκάτσια. Στόχος ήταν και είναι, να εκτραπεί μια παλλαϊκή διαμαρτυρία σε εμφυλιακή σύγκρουση συμμορίτικου τύπου, που δίνει λόγο ύπαρξης και χώρο στους φασίστες» σημείωσε η παράταξη του δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρόσθεσε δε ακόμα ότι η Χρυσή Αυγή έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με την παράταξη καθώς, όπως λέει, η παρουσία της και οι παρεμβάσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και οι γενικότερες κινητοποιήσεις του Κινήματος Άρδην, καθώς διαπνέονται από έναν σύγχρονο πατριωτισμό του 21ου αιώνα, δημοκρατικό, υπέρ της κοινωνικής απελευθέρωσης και της οικολογίας, αφαιρούν το έδαφος κάτω από τα πόδια της Χρυσής Αυγής.

«Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, πως την προηγούμενη εβδομάδα (Τετάρτη 17/01) καταγγείλαμε ήδη την δράση της σχετικά με το συλλαλητήριο και τις πολύ αρνητικές συνέπειες που έχει αυτή στο Μακεδονικό, όπως και τη γενικότερη εμπλοκή της στα εθνικά ζητήματα. Γι’ αυτό ακριβώς μας επιτέθηκαν και χθες – αν και η προσπάθειά τους απέτυχε οικτρά, καθώς ήταν ο ίδιος ο κόσμος που μας συμπαραστάθηκε για να τους πετάξαμε μαζί έξω από το συλλαλητήριο» τονίζουν οι «Μένουμε Θεσσαλονίκη»

Η ανακοίνωση της παράταξης:

Η δημοτική παράταξη Μένουμε Θεσσαλονίκη καταγγέλλει την επίθεση που δέχτηκε από μασκοφόρους της Χρυσής Αυγής στο πλαίσιο του χτεσινού συλλαλητηρίου, και μαζί με αυτήν καταγγέλλει την γενικότερη προβοκατόρικη δράση που είχε αυτή και άλλες ακροδεξιές ομάδες εντός και πέριξ του συλλαλητηρίου.

Χθες στην πόλη μας, μερικές εκατοντάδες χιλιάδες λαού, και ιδίως ανθρώπων του μόχθου και της βιοπάλης, συμμετείχαν στο συλλαλητήριο θέλοντας να καταγγείλουν το αυτονόητο: Ότι εξαιτίας της μνημονιακής κατάρρευσης της χώρας, και της συνακόλουθης σοβαρής εσωτερικής της αποδυνάμωσης η κρίση μετεξελίσσεται από οικονομική και κοινωνική σε εθνική. Η Ελλάδα έχει δώσει «σήμα» διάλυσης και γι’ αυτό γύρω της κινητοποιούνται όλες οι δυνάμεις που υποβλέπουν την εθνική μας κυριαρχία: Πρωτίστως ο Ερντογάν, και ο νεο-οθωμανικός του επεκτατισμός, οι Αλβανοί μεγαλοϊδεατιστές συνοδοιπόροι του, οι Μακεδονιστές της ΠΓΔΜ, και βέβαια οι ΗΠΑ – ακόμα και η Ρωσία που αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως κλωτσοσκούφι μιας χρήσης.

Επειδή ακριβώς οι λόγοι που πυροδότησαν την κινητοποίηση είναι αυθεντικοί και πραγματικοί, είμαστε βέβαιοι ότι η πατριωτική αφύπνιση του ελληνικού λαού ήρθε εδώ για να μείνει. Και αν κάποιοι εντός της, θέλουν και δημαγωγικά να το εκμεταλλευτούν, αυτό συμβαίνει γιατί σύσσωμος ο πολιτικός και ο πνευματικός κόσμος έχει εγκαταλείψει την ελληνική κοινωνία μέσα στην αγωνία της εθνικής της επιβίωσης αφήνοντάς τους ελεύθερο το πεδίο.

Από την άλλη, η λαϊκή πατριωτική κινητοποίηση διόλου δεν συμφέρει την Χρυσή Αυγή και γενικότερο το φασιστικό φαινόμενο που έχει αναδυθεί εντός της ελληνικής κοινωνίας, ακριβώς γιατί η πατριωτική ευαισθητοποίηση του λαού απειλεί να περιθωριοποιήσει τους ναζί πατριδεργολάβους.

Γι’ αυτό οι τελευταίοι έσπευσαν να προβοκάρουν την χτεσινή κινητοποίηση με την συμμορίτικη δράση τους: Επιτέθηκαν, αρχικώς, σε εμάς και το μπλοκ του Κινήματος Άρδην μέσα στο συλλαλητήριο, και με την βοήθεια του απλού κόσμου που μας υποστήριξε τους  πετάξαμε έξω από αυτό. Μετά από λίγο, ήρθε και η πυρπόληση της κατάληψης Libertatia για να ολοκληρώσει την επιχειρούμενη προβοκάτσια. Στόχος ήταν και είναι, να εκτραπεί μια παλλαϊκή διαμαρτυρία σε εμφυλιακή σύγκρουση συμμορίτικου τύπου, που δίνει λόγο ύπαρξης και χώρο στους φασίστες.

Ιδίως με εμάς, του Μένουμε Θεσσαλονίκη, η Χρυσή Αυγή έχει ανοιχτούς λογαριασμούς καθώς η παρουσία μας και οι παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και οι γενικότερες κινητοποιήσεις του Κινήματος Άρδην, καθώς διαπνέονται από έναν σύγχρονο πατριωτισμό του 21ου αιώνα, δημοκρατικό, υπέρ της κοινωνικής απελευθέρωσης και της οικολογίας, της αφαιρούν το έδαφος κάτω από τα πόδια.
Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, πως την προηγούμενη εβδομάδα (Τετάρτη 17/01) καταγγείλαμε ήδη την δράση της σχετικά με το συλλαλητήριο και τις πολύ αρνητικές συνέπειες που έχει αυτή στο Μακεδονικό, όπως και τη γενικότερη εμπλοκή της στα εθνικά ζητήματα. Γι’ αυτό ακριβώς μας επιτέθηκαν και χθες – αν και η προσπάθειά τους απέτυχε οικτρά, καθώς ήταν ο ίδιος ο κόσμος που μας συμπαραστάθηκε για να τους πετάξαμε μαζί έξω από το συλλαλητήριο.

Φυσικά, οι συμμορίτικες επιθέσεις δεν μας πτοούν. Γνωρίζοντας τους πραγματικούς κινδύνους που δημιουργεί η ναζιστική προβοκάτσια στην δοσμένη κοινωνική κατάσταση και γνωρίζοντας επίσης ότι επί της ουσίας ο εθνομηδενισμός  ενισχύει και τροφοδοτεί αυτό το φαινόμενο (όπως φάνηκε από την μεγάλη άνοδο που αυτό είχε τα τελευταία χρόνια) είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το απομονώσουμε.