Skip to main content

Μέρκελ: Οι πρόσφυγες δεν μπορούν να επιλέγουν πού θέλουν άσυλο

Η εντολή της Frontex πρέπει να επεκταθεί και να ενισχυθεί, τόνισε μετά το τέλος της άτυπης μίνι συνόδου κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό.

«Θέλουμε ευρωπαϊκές λύσεις όπου αυτό είναι δυνατόν. Θέλουμε διακρατικές λύσεις όπου οι ευρωπαϊκές λύσεις δεν είναι εφικτές», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ μετά το τέλος των εργασιών της άτυπης μίνι συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το μεταναστευτικό.

«Θέλουμε περισσότερες συμφωνίες, σαν την συμφωνία με την Λιβύη, με άλλες χώρες καταγωγής», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Η εντολή της Frontex πρέπει να επεκταθεί και να ενισχυθεί. Οι πρόσφυγες δεν μπορούν να επιλέγουν πού θέλουν να καταθέσουν αίτηση για άσυλο», πρόσθεσε.

Η Άνγκελα Μέρκελ διαπίστωσε ότι υπήρξε «πολλή καλή θέληση» και «κοινές θέσεις» κατά την διάρκεια των συνομιλιών της σημερινής μίνι συνόδου κορυφής των Βρυξελλών.

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές έδωσαν έκαναν λόγο για τέσσερις προτάσεις που κατέθεσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το προσφυγικό και την πολιτική ασύλου.