Skip to main content

Μετάλλια σε βετεράνους του Στρατού απένειμε ο Πάνος Καμμένος

Μετάλλια σε 'Ελληνες ήρωες των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο σε Κορέα-Κύπρο απένειμε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

Τους βετεράνους του Στρατού Ξηράς που συμμετείχαν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην Κορέα και στην Κύπρο, τίμησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Πάνος Καμμένος, παρουσία του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων αλλά και των επικεφαλής των επιτελείου του στρατού ξηράς, αεροπορίας και ναυτικού απένειμε μετάλλια στους Έλληνες ήρωες καθώς επίσης μετάλλιο εξόχου πράξεως που παρέλαβαν οι συγγενείς του θανόντος Στρατιώτη Ευστάθιου Κρόκου.

«Όλος ο Ελληνισμός χρωστά πολλά σε εκείνους που τιμούμε σήμερα. Από αυτούς μαθαίνουμε ότι δεν μπορούν τα διεθνή συμφέροντα και οι γεωπολιτικοί συσχετισμοί να υπερισχύουν της διεθνούς νομιμότητας. Πως δεν υποκλινόμαστε στο δίκαιο της ισχύος, αλλά στην ισχύ του δικαίου. Για εμάς υπάρχουν οι ιερές αξίες, υπάρχει η ιστορία, υπάρχουν οι συμβολισμοί, υπάρχουν οι κοινές θυσίες», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε:

«Αξίες ζώσες και αθάνατες, που διακηρύσσουν ότι η ελευθερία δεν υπάρχει ως σταθερή κατάσταση και μόνιμα εξασφαλισμένο αγαθό, αλλά ως αδιάκοπη και συνεχής προσπάθεια για την κατάκτησή της».