Skip to main content

Μεταλλωρύχοι προς Τσίπρα: Έβγαλες στην ανεργία 2.000 ανθρώπους

Ο κ. Τσίπρας ακόμα δεν κατάλαβε ότι δεν έκλεισε τις Σκουριές αλλά τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, τονίζουν οι μεταλλωρύχοι, απαντώντας στον τέως πρωθυπουργό.

Απάντηση στην πρωινή αναφορά του τέως πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για το κλείσιμο των Σκουριών, δίνουν, με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Οι μεταλλωρύχοι υπογραμμίζουν πως «ο κ. Τσίπρας ακόμα δεν κατάλαβε ότι δεν έκλεισε τις Σκουριές αλλά τα Μεταλλεία Κασσάνδρας και άφησε στον δρόμο 2.000 οικογένειες»

Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, «στις 27 Αυγούστου το ΣτΕ αποφάσισε ότι η πράξη του ΥΠΑΠΕΝ να κάνει ανάκληση των τεχνικών μελετών η οποία μας οδήγησε στην ανεργία, είναι αδικαιολόγητη, παράνομη και συνιστά κατάχρηση εξουσίας».

«Για όποιον δεν το άκουσε, σήμερα ο κύριος Τσίπρας στα επιτεύγματα της δήθεν αριστερής κυβέρνησης του συμπεριέλαβε το κλείσιμο των Σκουριών. Ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι δεν έκλεισαν παράνομα μόνο τις Σκουριές αλλά το σύνολο των Μεταλλείων Κασσάνδρας», συμπληρώνουν οι μεταλλωρύχοι.

«Aπό τις 29 Αυγούστου και μετά στα επιτεύγματα μιας αριστερής κυβέρνησης θεωρείται το να βγαίνουν άνεργοι στον δρόμο 2.000 εργαζόμενοι. Άξιοι!», καταλήγουν.
Πάντως, η συντονιστική επιτροπή αγώνα των Μεταλλείων Κασσάνδρας ευχαριστεί όσους συμπαραστέκονται στον αγώνα των μεταλλωρύχων με τις δωρεές τροφίμων και νερών.

«Στον αγώνα αυτόν δεν περισσεύει κανένας. Όλοι μαζί θα νικήσουμε στο Μεταλλείο Ολυμπιάδας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.