Skip to main content

Μετατρέπουν σε ξενοδοχεία όλα τα ακίνητα του κέντρου

Σε λίγο δεν θα μείνει ακίνητο για ακίνητο σε ακτίνα χιλιομέτρων από το κέντρο μεγάλων τουριστικών προορισμών που δεν θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο.

Το έλεγε παλιός ξενοδοχειακός παράγοντας, αστειευόμενος, αλλά στην πραγματικότητα απηχώντας την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς «μετρά» την καλύτερη τουριστική σεζόν των τελευταίων δεκαετιών: Σε λίγο καιρό δεν θα μείνει ακίνητο για ακίνητο σε ακτίνα δύο – τριών χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας, αλλά και των μεγάλων τουριστικών προορισμών όλης της χώρας που δεν θα «μοσχοπουληθεί» για να μετατραπεί σε... ξενοδοχείο.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ακόμα κι ένα νεοκλασικό αστικό ακίνητο επί της οδού Ζαλοκώστα, στο κέντρο της πρωτεύουσας βάζει πωλητήριο για να αξιοποιήσει την συγκυρία. Για την ακρίβεια, όπως πληροφορείται η Voria.gr, ο ιδιοκτήτης του βρίσκεται στην τελική φάση των συζητήσεων για να το πουλήσει, ολόκληρο, σε ξενοδοχειακό όμιλο, που θα το μετατρέψει σε boutique hotel. Είναι τετραώροφο, έχει δύο υπόγεια και είναι ό,τι πρέπει – με βάση τα σημερινά δεδομένα της ξενοδοχειακής φρενίτιδας που έχει καταλάβει τους πάντες – για να μετατραπεί κι αυτό σε ξενοδοχείο. Το νιοστό πέριξ της πλατείας Συντάγματος.

Θυμίζουμε ότι μόνο τις τελευταίες 48 ώρες έγινε επίσης γνωστό ότι:
Α) ανακοινώνεται από ώρα σε ώρα ο διαγωνισμός για την πολυετή ενοικίαση του πρώην ξενοδοχείου Εσπέρια, και πάλι στο κέντρο της πόλης (δίπλα στην πλατεία Συντάγματος)
Β) σχεδόν αμέσως μετά θα βγει ο διαγωνισμός για το επίσης πρώην – πριν πολλά χρόνια - ξενοδοχείο «Αμπάσαντορ», που βρίσκεται λίγο χαμηλότερα, προς την πλατεία Ομόνοιας
Το συμπέρασμα; Ο,τι υπάρχει διαθέσιμο θα διατεθεί και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές.