Skip to main content

Μετονομάζεται σε Αλβέρτος Ναρ η οδός Στρ. Αθανασίου Χρυσοχόου

Σε Αλβέρτος Ναρ αναμένεται να μετονομαστεί η οδός Στρατηγού Αθανασίου Χρυσοχόου, σύμφωνα με ανάρτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλου Μηταφίδη.

Σήμερα ενέκρινε η ειδική επιτροπή ονοματοθεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης την αλλαγή του ονόματος της οδού Στρατηγού Αθανασίου Χρυσοχόου σε Αλβέρτος Ναρ.

Η οδός που βρίσκεται απέναντι από τη Σχολή Τυφλών θα αλλάξει, ύστερα και από σχετική απόφαση της 5ης Δημοτικής Κοινότητας που εγκρίθηκε με τρεις ψήφους υπέρ και ένα λευκό από την Αποκεντρωμένη, όνομα.

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί η επικύρωση της απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Μηταφίδης: Η πόλη καθαρίζει από το όνομα ενός συνεργάτη των Ναζί

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Θεσ/νίκης, κ. Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, σχολίασε σε ανάρτηση του: «Αποκαθηλώθηκε σήμερα από οδό της πόλης μας (έναντι Σχολής Τυφλών), το όνομα του φρούραρχου της Θεσσαλονίκης επί κατοχής και υπερασπιστή του αρχιεγκληματία Μαξ Μέρτεν, στρατηγού Αθανασίου Χρυσοχόου, στην ειδική επιτροπή ονοματοθεσίων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, με ψήφους 3 υπέρ και μία λευκή».

«Το όνομα του Χρυσοχόου το απέδωσε το 1971 το διορισμένο από την Χούντα Δημοτικό Συμβούλιο. Μετά από 47 χρόνια επιτέλους θα καθαρίσει η πόλη από το όνομα ενός συνεργάτη των Ναζί. Το νέο όνομα της οδού θα είναι Αλβέρτος Ναρ, γόνου θυμάτων του ολοκαυτώματος, σπουδαίου λογοτέχνη και θεματοφύλακα της ιστορικής μνήμης της πολυπολιτισμικής Θεσσαλονίκης», συμπλήρωσε.