Skip to main content

Μεξικό: Συνετρίβη το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εσωτερικών

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Μεξικού, ο υπουργός είναι σώος και ασφαλής, ωστόσο δύο άνθρωποι που βρίσκονταν στο έδαφος έχασαν τη ζωή τους

Ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Μεξικανός υπουργός Εσωτερικών Αλφόνσο Ναβαρέτε συνετρίβη το βράδυ της Παρασκευής στη διάρκεια της προσγείωσης.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο, ο υπουργός είναι σώος και ασφαλής, ωστόσο δύο άνθρωποι που βρίσκονταν στο έδαφος έχασαν τη ζωή τους.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην Πινοτέπα ντε Ντον Λουίς. Το ελικόπτερο είχε αναχωρήσει από την Πόλη του Μεξικού με προορισμό αυτή την πόλη, που επλήγη από τον ισχυρό σεισμό των 7,2 Ρίχτερ. Ο υπουργός ταξίδευε με τον κυβερνήτη της πολιτείας Οαχάκα, Αλεχάντρο Μουράτ, και αρκετούς αξιωματούχους προκειμένου να δουν το μέγεθος των ζημιών.

«Ο υπουργός Ναβαρέτε, ο κυβερνήτης Αλεχάντρο Μουράτ και το πλήρωμα είναι σώοι», ανέφερε ο πρόεδρος Πένια Νιέτο. «Δυστυχώς, άνθρωποι που βρίσκονταν στο έδαφος έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τραυματίστηκαν», πρόσθεσε και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Aλφόνσο Ναβαρέτε δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa ότι ο πιλότος έχασε τον έλεγχο του στρατιωτικού ελικοπτέρου περίπου 40 μέτρα πάνω από το έδαφος.