Skip to main content

Μια στρατηγική εξέλιξη που χτυπά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Ο όμιλος Κοπελούζου πούλησε το 10% των μετοχών του στην κοινοπραξία που διαχειρίζεται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στο πολύ γνωστό Marguerite Fund.

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εξέλιξη – που αφορά άμεσα και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης - σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα, με απόλυτα αθόρυβο και διακριτικό τρόπο.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος Κοπελούζου, ο οποίος κατείχε το 26,6% της Fraport Greece αποφάσισε και το έπραξε να αλλάξει στρατηγική. Έτσι:

Πούλησε το 10% των μετοχών του στην κοινοπραξία που διαχειρίζεται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στο πολύ γνωστό Marguerite Fund. Το εν λόγω επενδυτικό κεφάλαιο κάνει focus σε Ενέργεια, Κλιματική Αλλαγή και ευρωπαϊκές υποδομές.

Το εν λόγω fund, πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό ταμείο ιδιωτικών κεφαλαίων με πολύ καλό όνομα στην αγορά. Ξεκίνησε το 2010 με την υποστήριξη έξι μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων (ΕΤΕ, Caisse des Depots et Consignations, Cassa Depositi e Prestiti, Instituto de Credito Oficial, Kreditanstalt für Wiederaufbau και PKO Bank Polski)