Skip to main content

Μηνυτήρια αναφορά του πρύτανη του Δημοκρίτειου κατά Γαβρόγλου

Ο κ. Καραμπίνης κατέθεσε την αναφορά έπειτα από την πειθαρχική δίωξη του και τις δηλώσεις του υπουργού σε βάρος του ΔΠΘ, όπως αναφέρει η πρυτανεία.

Μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, κατέθεσε σήμερα ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο κ. Καραμπίνης «κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά προς τη Βουλή των Ελλήνων, μέσω της εισαγγελέως του Πρωτοδικείου Ροδόπης, κατά του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, σχετικά με την πειθαρχική δίωξη του πρύτανη και τις δηλώσεις του υπουργού σε βάρος του ΔΠΘ», όπως αναφέρεται συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση της πρυτανείας.

Σημειώνεται, πως με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, την οποία υπογράφει ο υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου, ασκήθηκε, στις 7 Απριλίου, πειθαρχική δίωξη εναντίον του πρύτανη του ΔΠΘ, γιατί:

«Ο κ. Καραμπίνης με την ιδιότητα του αντιπρύτανη ΔΠΘ μέχρι 31/8/2010 και στη συνέχεια του πρύτανη από 1/9/2014 έως σήμερα, συμμετείχε στα αρμόδια όργανα του ΔΠΘ που έλαβαν τις αποφάσεις για την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού 447/2007 και τη σύναψη των συμβάσεων με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης ή ασκώντας δικαίωμα προαίρεσης για την ανάθεση των υπηρεσιών σίτισης των φοιτητών του ΔΠΘ για τα χρονικά διαστήματα από 1-1-2008 έως 2-2-2009, από 2-2-2010 έως 1-2-2011, από 19-9-2014 έως 31-8-2015, στις πόλεις Κομοτηνή και Ξάνθη και από 7-9-2015 έως 9-11-2015, στις πόλεις Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, χωρίς να δηλώσει κώλυμα, ως όφειλε, λόγω της συμμετοχής της συζύγου του και πρώην υπαλλήλου του ΔΠΘ ως συνιδρυτή σε εταιρεία στην οποία ήταν συνιδρυτής και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Σιμόπουλος, ο οποίος ήταν μέτοχος στην ίδια εταιρεία με τον ανάδοχο των συμβάσεων σίτισης των φοιτητών του ΔΠΘ, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου / του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/1999)».

Στο πλευρό του κ. Καραμπίνη τάσσεται, με σημερινή ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βαγγέλης Λαμπάκης. Ειδικότερα, ο κ. Λαμπάκης «διαπιστώνει» πως ο πρύτανης του ΔΠΘ «κρατάει τα ηνία ενός ακριτικού πανεπιστημίου που δέχεται περγαμηνές στις αξιολογήσεις του και τυγχάνει σεβασμού πανευρωπαϊκά» την ίδια στιγμή που «παραθέτει γεγονότα και αποδεικτικά στοιχεία που αποσυνθέτουν τις εναντίον του κατηγορίες και στο τέλος μπαίνουν στο αρχείο».