Skip to main content

Μείωση 5,26% στα δημοτικά τέλη το 2018 στον Δ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Αναλυτικά τα ποσοστά για τα δημοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας, όπως αποφασίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

Στη μείωση κατά 5,26% των ανταποδοτικών τελών φωτισμού και καθαριότητας για το 2018 προχωρά ο Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Τα δημοτικά τέλη στον ενιαίο δήμο για το έτος 2018, έχουν ως εξής:

Κατοικίες: 1,57 €/τ.μ.
Κατοικίες αναπήρων-ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, τριτέκνων κ.λ.π. μείωση 50%: 0,785 €/τ.μ.
Στεγασμένοι επαγγελματικοί χώροι καταστήματα :3,28 €/τ.μ.

«Είμαστε ο δήμος με τα πιο φθηνά δημοτικά τέλη. Ήδη το 2011 μειώσαμε τα δημοτικά τέλη στη Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης 18% στα σπίτια και 20% στα καταστήματα.
Έτσι τα εξισώσαμε με τα δημοτικά τέλη της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελοκήπων, όπως είχαμε υποσχεθεί. Το 2012 μειώσαμε και πάλι τα δημοτικά τέλη στον ενιαίο δήμο μας 6%.
Στην απόφαση μας αυτή προχωρήσαμε, παρά τις τεράστιες μειώσεις των πόρων των δήμων, με κοινωνική ευαισθησία, λαμβάνοντας υπόψη τη σύνθεση του πληθυσμού μας (κάτοικοι με χαμηλά εισοδήματα, άνεργοι κτλ.), την οικονομική κρίση και την κρίση στην αγορά, την αυξημένη ανεργία, το κόστος ζωής, τις φοροεπιδρομές της κυβέρνησης και τη μείωση του εισοδήματος όλων των πολιτών»,  σημειώνει ο δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου.

Για τους πολύτεκνους, τρίτεκνους, κωφούς, παραπληγικούς, ΑμΕΑ ισχύει η υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών μειωμένη σε ποσοστό 50%.

Οι μειώσεις, όπως αναφέρει ο δήμος, επιτυγχάνονται λόγω της μείωσης του κόστους λειτουργίας των ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας (νέα αυτοκίνητα και εργαλειομηχανήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας EURO-6, μείωση καυσίμων, μείωση κόστους συντήρησης).