Skip to main content

Το κυνήγι των εντυπώσεων στο Σκοπιανό και η ελληνική τακτική

Αφού ΣΥΡΙΖΑίοι κυβερνητικοί και στελέχη συμφωνούν με τους Σκοπιανούς, μήπως ο Κοτζιάς πρέπει πρώτα να πείσει τους συντρόφους του;

Αναφερόμενος στις δηλώσεις των Σκοπιανών σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, οι οποίοι αποκαλύπτουν στοιχεία του περιεχομένου τους, ο Ν. Κοτζιάς ανέφερε τα εξής: «Υπογράμμισα την ανάγκη οι ηγέτες της πΓΔΜ να κατανοήσουν ότι η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνεται μέσω συνεντεύξεων και συνεχών δημοσίων δηλώσεων. Πρέπει να επιδείξουν μια σοβαρότητα και να αποδεχτούν μια μέθοδο που θα μας οδηγήσει στη λύση».

Θα ήταν σωστή η προτροπή, αν υπήρχε άμεση και καταλυτική η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ σε κάθε δήλωση των Σκοπιανών. Αφενός, επειδή η σιωπή συναινεί, ώστε η αναπάντητη δήλωση να θεωρείται ορθή, αφετέρου οι Σκοπιανοί παίρνουν το πάνω χέρι ως προς τις εντυπώσεις που δημιουργούνται στο διεθνές κοινό. [Αφού ΣΥΡΙΖΑίοι κυβερνητικοί και στελέχη συμφωνούν με τους Σκοπιανούς, μήπως ο Κοτζιάς πρέπει πρώτα να πείσει τους συντρόφους του;]

Μαθήματα λογοκρισίας από την τηλεοπτική δικτατορία. Ούτε τη φράση του δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ο Βρετανός, εν αποστρατεία στρατηγός Τζόνοθαν Σο, που μιλώντας σε ζωντανή σύνδεση στο Sky News τόλμησε να αμφισβητήσει την επίθεση με χημικά από τον Άσαντ στη Συρία.

«Ποιο πιθανό κίνητρο θα μπορούσε να είχε η Συρία για να εξαπολύσει χημική επίθεση αυτή τη στιγμή; Οι Σύροι κερδίζουν παντού…» Αυτό ήταν. Η παρουσιάστρια τον έκοψε. Έτσι… Στην ψύχρα που λένε.

Όσοι διαβάζετε τακτικά την Voria.gr, το έχετε πληροφορηθεί. Οι άλλοι, το πληροφορούνται τώρα από την δήλωση επιτελή του ΓΕΕΘΑ ότι: «Δεν περιμένουμε κανένα πόλεμο στο Αιγαίο. Έχει ήδη ξεκινήσει κι έχουμε ήδη τον πρώτο νεκρό μας!»

Κατ’ επανάληψη έχει γραφεί στην αρθρογραφία της Voria.gr, ότι είχε γίνει αποδεκτή διεθνώς η διατυπωθείσα άποψη από τον διεθνολόγο Ν. Πολίτη, πριν από 115 χρόνια, πως η επίθεση του εχθρού έχει αρχίσει από την στιγμή των προπαρασκευαστικών ενεργειών γι’ αυτήν. Η ηγεσία μας, πότε θα το παραδεχθεί αυτό;

Έχει ανοίξει ιστορίες ο Ερντογάν, με τα προτεκτοράτα του. Αφού τα 'σπασε με τον Κοσοβάρο πρωθυπουργό, λόγω της απαγωγής έξη Τούρκων γκιουλενιστών από τη Πρίστινα, ήλθε και η ώρα της Αλβανίας, από την οποία ζητά… 450 γκιουλενιστές!

Ο αναλυτής Λόρενς Βανγκέλι στην εκπομπή "Java", της αλβανικής κρατικής τηλεόρασης, αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική του Ταγίπ Ερντογάν, είπε: «Από τις πληροφορίες που έχω στην κατοχή μου υπάρχουν 450 αιτήσεις για την έκδοση Τούρκων υπηκόων που διαμένουν στην Αλβανία, που υποβλήθηκαν από την κυβέρνηση της Άγκυρας, η οποία θεωρεί ότι είναι μέλη του κινήματος του μουσουλμάνου κήρυκα Φετουλλάχ Γκιουλέν. Η Αλβανία είναι σιωπηλή».

Ποιος θα μου εξηγήσει την επιμονή αρμοδίων και μη, να μιλούν για την κατασκευή του αγωγού EastMed, που θα περάσει από την Ελλάδα, όταν ο μεν Κύπριος υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και δήλωσαν ότι είναι κοντά σε συμφωνία για εξαγωγές αερίου, υγροποιημένο μέσω Αιγύπτου, ο δε επίτροπος Ενέργειας της Ε.Ε., Μιγκέλ Κανιέτε, πρόσθεσε άλλο ένα "λιθαράκι" στην όλη προσπάθεια, λέγοντας ότι η Ένωση είναι στο τελικό στάδιο για την υπογραφή μνημονίου κατανόησης για την εμβάθυνση των ενεργειακών σχέσεων με την Αίγυπτο;