Skip to main content

Μυτιληναίος: Υβριδικό ενεργειακό έργο ηλεκτροδότησης στη Νιγηρία

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με στόχο την αδιάλειπτη παροχή ενέργειας σε ομοσπονδιακά πανεπιστήμια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία.

Την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της θυγατρικής της METKA Power West Africa και της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Νιγηρίας, για την πρώτη φάση του προγράμματος Energizing Education, ανακοίνωσε η MYTILINEOS.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Ενέργειας, Έργων και Οικισμού και υλοποιήθηκε από τον Οργανισμό Ηλεκτροδότησης Αγροτικών Περιοχών (REA), με στόχο την αδιάλειπτη παροχή ενέργειας σε μια σειρά ομοσπονδιακών πανεπιστημίων και πανεπιστημιακών νοσοκομείων σε όλη τη Νιγηρία.

Ειδικότερα, η METKA West Africa υπέγραψε συμφωνία για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών μελέτης, προμήθειας και κατασκευής (EPC) σε τέσσερα πανεπιστήμια, η οποία συμπεριλαμβάνει τις μονάδες παραγωγής ενέργειας, τον οδικό φωτισμό και τα εκπαιδευτικά κέντρα, καθώς επίσης και τις υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης. Το αποτέλεσμα θα βοηθήσει πολλούς φοιτητές να έχουν μια ποιοτική ακαδημαϊκή ζωή και ευκαιρίες για το μέλλον.

Και τα τέσσερα πανεπιστήμια θα τροφοδοτούνται από υβριδικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργεια, χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές, με ενσωματωμένες μονάδες αποθήκευσης ενέργειας και εφεδρική λειτουργία παραγωγής με καύσιμο ντίζελ. Με τον τρόπο αυτό, τα πανεπιστήμια θα απολαμβάνουν αξιόπιστη παροχή ενέργειας με απόλυτη αυτονομία από το δίκτυο. Συνολικά, θα εγκατασταθούν 7,5 MW υβριδικών εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας εκτός δικτύου, που θα ενσωματώνουν τη βραβευμένη τεχνολογία EXERON, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στον σχεδιασμό μικροδικτύων.

Η Damilola Ogunbiyi, Διευθύνουσα Σύμβουλος του REA, δήλωσε: «Τα οφέλη του Προγράμματος Energizing Education είναι ανεκτίμητα, καθώς η βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης και η εξασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος που προάγει τη μάθηση, μέσω της πρόσβασης σε αξιόπιστη ηλεκτροδότηση, εκπαιδευτικά κέντρα και οδικό φωτισμό, θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία εξαίρετων αποφοίτων, επιδρώντας κατ' επέκταση θετικά σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας. Προσβλέπουμε στην υλοποίηση αυτού του στόχου μέσω της στρατηγικής μας συνεργασίας με την METKA Power West Africa».

Ο Βαγγέλης Καμάρης, Διευθύνων Σύμβουλος της METKA Power West Africa, δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που είμαστε σε θέση να στηρίζουμε την πρωτοβουλία Energizing Education του REA και δεσμευόμαστε να προσφέρουμε συνεχή υποστήριξη για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Νιγηρίας και του λαού της».