Skip to main content

Μουζάλας: Βάσιμες ενδείξεις πως οι «οκτώ» είναι πραξικοπηματίες

Ο υπουργός μιλώντας για την αίτηση ακύρωσης ασύλου είπε ότι θα ήθελε να είναι βέβαιος ότι η χώρα του δεν δίνει άσυλο σε πραξικοπηματίες.

Στην εκτίμηση ότι υπάρχουν «βάσιμες ενδείξεις ότι οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί είναι πραξικοπηματίες», προχώρησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με την αίτηση ακύρωσης στη χορήγηση ασύλου στον έναν εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, δήλωσε πως προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια επειδή θα ήθελε να είναι βέβαιος ότι η χώρα του δεν δίνει άσυλο σε πραξικοπηματίες.

«Η έφεση έγινε και επειδή - όσον αφορά εμένα που την υπέγραψα - θα ήθελα να είμαι βέβαιος ότι η χώρα μου δεν δίνει άσυλο σε πραξικοπηματίες. Επομένως, θα ήθελα μία τελική απόφαση για το αν αυτοί οι άνθρωποι συμμετείχαν σε πραξικόπημα ή όχι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, Ο υπουργός αρνήθηκε ότι είχε ενημερωθεί νωρίτερα για τη χορήγηση ασύλου σε έναν εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών και ότι δεν ενημέρωσε για αυτό την κυβέρνηση. Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι στη Μόρια θα υπάρξουν και άλλοi νεκροί απαντά ότι το ζητούμενο είναι η ευρύτερη εικόνα, ότι δηλαδή παρά τη μεγάλη εισροή προσφυγικού κύματος στην Ελλάδα, δεν υπήρξαν επιδημία ή άλλες ασθένειες. Οσον αφορά στο μέλλον του στην κυβέρνηση, ο κ. Μουζάλας δηλώνει ότι «όλοι οι κύκλοι κάποτε κλείνουν».