Skip to main content

Μπαράζ ανακοινώσεων για τα φέσια της Μαρινόπουλος στην αγορά

Οι προμηθευτές της αλυσίδας καταστημάτων Μαρινόπουλος γνωστοποιούν τις απαιτήσεις εκατομμυρίων, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Τις απαιτήσεις εκατομμυρίων ευρώ που έχουν από τη Μαρινόπουλος ΑΕ γνωστοποιούν στο Ελληνικό Χρηματιστήριο οι προμηθευτές της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, η οποία έχει υποβάλει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, που εκδικάζεται αύριο, Παρασκευή, στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει καταθέσει αίτημα σε όλους τους προμηθευτές της εταιρείας να ενημερώσουν σχετικά με τις οφειλές της εταιρείας, που στους προμηθευτές φθάνουν τα 425 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικά ορισμένες περιπτώσεις όπως δημοσιεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών:

Καραμολέγκος: Οι συνολικές,άμεσες και έμμεσες (ABCFactors και αντιπρόσωποι), απαιτήσεις της εταιρείας Καραμολέγκος ΑΕ από την Μαρινόπουλος στις 31/5/2016 ανέρχονταν σε 10,82 εκατ. ευρώ.

Μarfin Investment Group: Το συνολικό ύψος των απαιτήσεων του Ομίλου MIG από την Μαρινόπουλος με ημερομηνία 31.05.2016 αναλύεται ως εξής: όμιλος Δέλτα 18,7 εκατ. ευρώ, όμιλος Μπαρμπά Στάθης - Αραμπατζής 7,7 εκατ. ευρώ, Vivartia 0,9 εκατ. ευρώ και όμιλος Singular Logic 1,3 εκατ. ευρώ. Για τις ανωτέρω απαιτήσεις έχουν προσκομισθεί επιταγές ύψους 27,2 εκατ. ευρώ, καθώς και πρόσθετες επιταγές εγγυήσεων ύψους 6,3 εκατ. ευρώ, ενώ οι σχηματισθείσες προβλέψεις ανέρχονται σε 4,4 εκατ. ευρώ.

Κρέτα Φαρμ: Το συνολικό ύψος απαιτήσεων της εταιρείας από την «Μαρινόπουλος Α.Ε.» ανέρχεται στο ποσό των 8,6 εκατ. ευρώ εκ των οποίων εξασφαλισμένο είναι το ποσό των 0,5 εκατ. ευρώ.

Κρι Κρι: Το τρέχον συνολικό ύψος των απαιτήσεων της εταιρείας από την Μαρινόπουλος είναι της τάξης των 5,5 εκατ. ευρώ περίπου. Εξ αυτού, για ποσό 5 εκατ. ευρώ περίπου, έχει εκδοθεί διαταγή πληρωμής.

Νίκας: Το συνολικό ύψος των απαιτήσεων ανέρχεται την 30/6/2016 σε 4,2 εκατ. ευρώ.

Σαράντης: Το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της εταιρείας Σαράντης από την εταιρεία Μαρινόπουλος ΑΕ ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 6,4 εκατ. ευρώ.

Φουντλίνκ: Το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της εταιρείας και του ομίλου από την Μαρινόπουλος Α.Ε. κατά την 30.06.2016 ανέρχεται σε 3,17 εκατ. ευρώ για το οποίο δεν υπάρχουν εξασφαλίσεις. Για τη "Παπουτσάνης", η συνολική οφειλή της Μαρινόπουλος Α.Ε. προς την εισηγμένη ανέρχεται σήμερα σε 368 χιλ.ευρώ.

Εθνική Πανγαία: Η εταιρεία το τέταρτο τρίμηνο του 2014 προχώρησε στην απόκτηση της πλήρους κυριότητας 7 εμπορικών ακινήτων από την εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε., έναντι συνολικού τιμήματος 96,1 εκατ. ευρώ, τα οποία εκμίσθωσε στην ίδια εταιρεία. Το συνολικό ύψος των απαιτήσεων ανέρχονται την 30.06.2016 σε 7,8 εκατ. ευρώ και αφορούν σε οφειλόμενα μισθώματα, πλέον χαρτοσήμου, για τη λειτουργική μίσθωση των 7 εμπορικών ακινήτων. Ακόμη, η εταιρεία έχει απαιτήσεις ύψους 17,3 εκατ. ευρώ από εταιρείες στο εξωτερικό (Βουλγαρία και Κύπρο) που ανήκουν στον ευρύτερο όμιλο Μαρινόπουλου.

ΕΛΓΚΕΚΑ: Στα 2,98 εκατ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της ΕΛΓΕΚΑ από τη Μαρινόπουλος. Προς διασφάλιση των απαιτήσεων της η ΕΛΓΕΚΑ έχει προβεί σε έκδοση διαταγών πληρωμής. Σημειώνεται ότι από τον Ιούνιο 2015 η ΕΛΓΕΚΑ διέκοψε την τιμολόγηση προς την αλυσίδα, ενώ αντίστοιχα η θυγατρική της εταιρία ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε. διέκοψε την παροχή υπηρεσιών logistics τον Οκτώβριο 2015.

Επιπλέον, θυγατρική εταιρία του ομίλου "Ι. Μπουτάρης και Υιός Holding Α.Ε." συνεργάζεται με την αλυσίδα σουπερμάρκετ και σήμερα το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της εταιρείας αυτής ανέρχεται σε 152 χιλ. ευρώ. Παράλληλα, το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της γαλακτοβιομηχανίας "Εβροφάρμα" από τη Μαρινόπουλος ανέρχεται σε 677 χιλ. ευρώ, ενώ η Μύλοι Λούλη έχουν απαιτήσεις 360,9 χιλ. ευρώ, η Κτήμα Λαζαρίδη 137 χιλ. ευρώ.