Skip to main content

Μπουτάρης: Χαζοί όσοι λένε ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική

Όλη αυτή η υστερία για το Μακεδονικό οφείλεται σε μια πολύ κακή πληροφόρηση, ανέφερε σε συνέντευξή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αυτοί που τσιρίζουν και λένε ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική» δεν είναι «μακεδονομάχοι», είναι χαζοί και αμόρφωτοι και το λέω αυτό χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό, ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξή του στον Alpha και την εκπομπή «Happy Day».

«Όλη αυτή η υστερία για το Μακεδονικό οφείλεται σε μια πολύ κακή πληροφόρηση», τόνισε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε:

«Όλη αυτή η σάχλα του "Η Μακεδονία είναι ελληνική», δεν καταλαβαίνει ο κόσμος ότι αυτό είναι επιθετικό. Εμείς κατέχουμε το 50%, 40% η ΠΓΔΜ, 10% η Βουλγαρία. Εμείς λέμε ότι θέλουμε όλη τη Μακεδονία, δεν το λένε αυτοί».

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, το όνομα πρέπει να είναι ένα όνομα εύχρηστο και να αφορά τα πάντα.

«Αν ας πούμε υπάρξει συμφωνία στο Νέα Μακεδονία, αυτοί θα πρέπει να λέγονται Νεομακεδόνες, η γλώσσα νεομακεδονική, τα τυριά και τα κασέρια το ίδιο. Όπως λέμε Νέα Ζηλανδία, Νέα Υόρκη, Νέα Γουινέα κλπ. Είναι μια νέα χώρα», τόνισε αι συμπλήρωσε:

«Οι άλλες ενδείξεις, "Βόρεια/Νότια" είναι κακές γιατί υποκρύπτουν αλυτρωτισμό».

«Δεν είναι δυνατόν η νέα ονομασία να μην εμπεριέχει τον όρο "Μακεδονία". Και το λέω σε όλους αυτούς που το υποστηρίζουν ότι αυτό το έχουμε αποδεχθεί ήδη, λέγονται πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όχι της Αλβανίας», υπογράμμισε.