Skip to main content

Μπουτάρης: Εντυπωσιακά τα συλλαλητήρια - Εμπρηστικός ο Θεοδωράκης

Ήταν εμπρηστικός ο λόγος του Μίκη Θεοδωράκη, δεν διέφερε πολύ απο την ομιλία του Φράγκου Φραγκούλη, εκτίμησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Εντυπωσιακά χαρακτήρισε τα δύο συλλαλητήρια για την ονομασία των Σκοπίων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δε υπήρχε σοβαρή ενημέρωση του κόσμου.

«Ήταν πολύ μεγάλα συλλαλητήρια, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό, ήταν εντυπωσιακά», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Σκάι.

Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο της Αθήνας εκτίμησε ότι έκανε λάθος που συμμετείχε.

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά ήταν εμπρηστικός ο λόγος του κ. Θεοδωράκη, δεν διέφερε πολύ από την ομιλία του Φράγκου Φραγκούλη και δεν είναι καθόλου σκληρό αυτό που λέω. Ο Θεοδωράκης ήταν ένας μύθος για την Ελλάδα,  πιστεύω ότι δεν έπρεπε να πάει. Έκανε λάθος», σημείωσε.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι στα συλλαλητήρια κατέβηκαν οικογένειες και αυτοί δεν ήταν ακραίοι, αλλά παρασύρθηκαν. «Οι κάτω από τον Όλυμπο Έλληνες δεν ξέρουν το πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

Υπογράμμισε ότι αυτές οι συγκεντρώσεις δεν πρέπει να επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις και εξέφρασε την λύπη του εαν δεν καθίσουν για το θέμα στο ίδιο τραπέζι κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Σχολιάζοντας για το Μάθιου Νίμιτς και την απομάκρυνσή του που ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε ότι δεν μπορεί να κρίνει εάν πρέπει να φύγει ή όχι.

Ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε ότι το «Μακεδονικό» ξεκινάει από την εποχή του μακεδονικού αγώνα.

«Πρέπει να αποκτήσει και αυτό το κράτος μια ταυτότητα. Θα χάσουμε την αξιοπιστία μας ως σοβαρό κράτος στους διεθνείς οργανισμούς γιατί δε βοηθάμε ένα άλλο κράτος. Και εγώ δε μπορώ να το πώ Δημοκρατία της Μακεδονίας (πΓΔΜ), με ενοχλεί, αλλά θα μπορώ να το πω «Νέα Μακεδονία». Το «βόρεια» και «νότια» είναι σαν μια χώρα που χωρίστηκε στα δύο, με το «νέα», είναι σαν να είναι μια νέα χώρα», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.