Skip to main content

Μπουτάρης για Καλαφάτη: Παντελώς αδιάβαστος και αυθάδης

Σε έντονο κλίμα διεξήχθη η συζήτηση για τον προϋπολογισμό και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του έτους 2018 στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, απαντώντας στα πυρά της αντιπολίτευσης για το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2018.

«Σε όλες τις παρατηρήσεις του ο κ. Καλαφάτης είναι παντελώς αδιάβαστος, σχεδόν αυθάδικα και άγαρμπα αντιπολιτευτικός. Κατηγόρησε ότι είναι μνημονιακός ο προϋπολογισμός, πού τα είδε αυτά, δεν ξέρω. Για τα έργα του Ιδρύματος Νιάρχου είπε ότι μπορούσαμε καλύτερα. Εγώ λέω ότι αυτά θέλαμε αυτά κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο δήμαρχος, ο Σταύρος Καλαφάτης από τη μία κατηγορεί τον δήμο ότι καταφεύγει σε υπέρμετρο δανεισμό και από την άλλη ότι δεν πήρε λεφτά από διεθνείς οργανισμούς. «Δεν δίνει τζάμπα λεφτά κανείς Οργανισμός», σημείωσε ο δήμαρχος.

Για το θέμα του αεροδρομίου έκανε λόγο για τραγική κατάσταση και σημείωσε ότι ο δήμος επιδίωξε να έχει επαφή με το υπουργείο Μεταφορών. «Η ουσία είναι ότι η πόλη, ενώ είχε αρχίσει να παίρνει τα πάνω της, έχουμε πέντε εταιρείες που διέκοψαν».   

Σχετικά με τον ΟΑΣΘ τόνισε ότι θα επιδιώξει συνάντηση προκειμένου να εξεταστεί τι θα γίνει με το θέμα των δρομολογίων.  «Έχει λίγα λεωφορεία που κυκλοφορούν, δεν δικαιολογείται αλλιώς η βραδύτητα στα δρομολόγια», ανέφερε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση με το νέο σύστημα στάθμευσης, επανέλαβε ότι «προφανώς και θα υπάρχουν παράνομα και αυτό αναστατώνει τους κατοίκους». «Τα αυτοκίνητα δεν χωράνε στην πόλη, δεν έχουμε αρκετά πάρκινγκ», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Σχετικά με το κτήριο της Αναγεννήσεως σημείωσε ότι ξεκίνησε να λειτουργεί το κτήριο και πως είναι πολύ ωραίο. «Συζητάμε μήπως μεταφερθεί ένα κομμάτι του food festival, ένα κομμάτι του κρασιού. Σας θυμίζω ότι το 1988 με πρωτοβουλία δική μου η Θεσσαλονίκη ανακηρύχθηκε πόλη αμπέλου και οίνου», ανέφερε.