Skip to main content

Μπουτάρης: Προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου-Τι είπε για Πρωτοβουλία

Στην παρέμβασή του ο δήμαρχος έκανε λόγο για προσωπικές επιθέσεις εναντίον του με ασύστολα ψέματα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Μηνύματα στο εσωτερικό της παράταξής του έστειλε ο Γιάννης Μπουτάρης, ξεκαθαρίζοντας πως «η παλιά και η νέα «Πρωτοβουλία» δεν υπάρχει».

«Υπήρχε η πρώτη φάση της διοίκησης, όπου προσπαθούσε να επιβιώσει μια τριάδα (Αβραμόπουλος – Κουράκης και εγώ) είχα ισχυρότατες πιέσεις για συνδιοίκηση. Ο κόσμος δεν ξέρει ότι αυτοί διοικούν αλλά ο Μπουτάρης και αυτός δέχεται το καλό και το κακό. Είπα κάποια στιγμή στη δημοτική ομάδα που είναι άλλη μια απόδειξη πως έχουν ξεχειλώσει τα πράγματα ότι η παλιά πρωτοβουλία πέθανε. Όμως το 2014 κερδίσαμε τις εκλογές με μεγάλη πλειοψηφία γιατί είχε εισρεύσει νέο αίμα στην παράταξη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Μπουτάρης προανήγγειλε ότι και τώρα θα εισρεύσει νέο αίμα στην «Πρωτοβουλία».

Απέφυγε να αναφερθεί στα όσα του καταλόγισε ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος στη δήλωση ανεξαρτητοποίησή του. «Είναι απαράδεκτο για την υποτιθέμενη γνώση του Παναγιώτη. Πετάει σ΄ ένα χαρτί τρεις λέξεις και απαξιώνει το δημοτικό συμβούλιο και με κατηγορεί για ένα σωρό πράγματα. Όταν το διαβάσω ίσως του απαντήσω».

Ο δήμαρχος χρέωσε κακή συμπεριφορά στον Γιώργο Αρβανίτη, λέγοντάς του ότι δεν ξέρει τι θα πει διάλογος, ενώ ευχαρίστησε με ειρωνικό ύφος την τοποθέτηση του για το ενοίκιο που δίνει στο σπίτι του. «Να ευχαριστήσω τον κ. Ζέρβα που ασχολείται με το ενοίκιο του σπιτιού μου», είπε χαρακτηριστικά.  

Στην παρέμβασή του έκανε λόγο για προσωπικές επιθέσεις εναντίον του με ασύστολα ψέμματα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και για μπούλινγκ εναντίον της προέδρου του Σώματος Καλυψώς Γούλα.

«Η βία την τελευταία εβδομάδα έχει ξεπεράσει κάθε όριο, είναι απαράδεκτο και πρέπει να βρούμε τρόπο όλοι μαζί να την καλμάρουμε, όχι να την αποφύγουμε. Ξεκινάει από συγκεκριμένο λόγο. Αφορμή βρίσκει το Μακεδονικό σε αυτή τη φάση. Ο λαϊκισμός που επικρατεί αυτές τις μέρες έχει μεταφερθεί σε μεγάλο βαθμό και στο δημαρχείο, στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Πέρα από το μπούλινγκ που υφίσταται η πρόεδρος και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας αυτό, είναι ένα χαρακτηριστικό της νοοτροπίας που επικρατεί στο δημοτικό συμβούλιο. Ενα δεύτερο που επικρατεί είναι οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον του δημάρχου, οι οποίες συνοδεύονται από ασύστολα ψέματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπουτάρης.

Όπως τόνισε, μετά τα μεσάνυχτα, δεν ταιριάζει με την αξιοπρέπεια δημοτικών συμβούλων όπως ο Σωκράτης Δημητριάδης των Εντάξει να λένε ψέματα και να χρησιμοποιούν ευτελή στοιχεία για να κατηγορήσουν τον δήμαρχο εάν κάνει ή όχι καλά τη δουλειά του. 

«Δεν έχει τελειώσει η περίοδος που διοικεί αυτή η παράταξη τον δήμο. Οι εκλογές είναι τον Οκτώβριο του 2019 και είναι κρίμα γιατί δεν είναι η διοίκηση του δήμου που θα αφήσει κακό όνομα, αλλά και η αντιπολίτευση», τόνισε.