Skip to main content

Να δοθεί λύση για τους εργαζόμενους της «Μαρινόπουλος» ζητά η ΟΙΥΕ

Το ενδεχόμενο να οδηγηθεί σε ξαφνικό θάνατο όλη η εταιρεία είναι κάτι περισσότερο από ορατό, τονίζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Τη στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων και του επιχειρησιακού σωματείου της «Μαρινόπουλος» εκφράζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ). Σε αυτό το πλαίσιο, η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες για συναντήσεις με την κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία και την ιδιοκτησία της «Μαρινόπουλος», προκειμένου να προχωρήσει, άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, σε μία λύση προς όφελος των εργαζομένων.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία, «οι εργαζόμενοι, ήδη, παραμένουν απλήρωτοι για τον μήνα Ιούνιο, η μισθοδοσία του Ιουλίου είναι στον αέρα και έχουν λάβει μόνο το μισό επίδομα αδείας. Κι όλα αυτά, παρά τη δέσμευση του ιδιοκτήτη και τη συμφωνία με το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων ότι όλο αυτό το διάστημα θα καταβάλονται κανονικά οι μισθοί». «Ήδη, οι ιδιοκτήτες ακινήτων προχωρούν σε καταγραφές εμπορευμάτων, κατασχέσεις και εξώσεις της εταιρείας από τα καταστήματα, όπως στα Γιαννιτσά και αλλού», προσθέτει.

«Κάθε μέρα που περνά, χωρίς να δίνεται καθαρή και συνολική λύση, το ενδεχόμενο να οδηγηθεί σε ξαφνικό θάνατο όλη η εταιρεία, αφήνοντας πίσω συντρίμμια και χιλιάδες ανέργους, είναι κάτι περισσότερο από ορατό», τονίζει η ΟΙΥΕ.