Skip to main content

ΝΔ: Παντελώς άγνωστη στον κ. Τσίπρα η λέξη «δέσμευση»

Είναι η ακριβώς αντίθετη από τη λέξη «kolotoumba» που ο κ. Τσίπρας κατόρθωσε να εγγράψει στο παγκόσμιο λεξικό, αναφέρει η Πειραιώς.

Αιχμηρή ήταν η απάντηση της ΝΔ στα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα από τις Βρυξέλλες σε σχέση με τις προγραμματικές θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση των φόρων.

«Σύμφωνα με το λεξικό δέσμευση σημαίνει "η ανάληψη της ευθύνης να τηρήσει κάποιος τις υποσχέσεις του". Όλοι οι Έλληνες ξέρουν πια ότι η λέξη αυτή είναι παντελώς άγνωστη στον κ. Τσίπρα», αναφέρει η Πειραιώς και προσθέτει:

«Για να τον βοηθήσουμε να καταλάβει, είναι η ακριβώς αντίθετη από τη λέξη "kolotoumba" που ο κ. Τσίπρας κατόρθωσε να εγγράψει στο παγκόσμιο λεξικό».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ερωτηθείς για το θέμα, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η μόνη αδιαπραγμάτευτη δέσμευση του κύριου Μητσοτάκη σε σχέση με το πρόγραμμά του και τις προθέσεις του είναι ότι σκοπεύει κόψει μισθούς και συντάξεις και κάνει μαζικές απολύσεις, ότι θα λεηλατήσει ό,τι απέμεινε από το κοινωνικό κράτος και ό,τι καταφέραμε να ξαναστήσουμε εμείς».